elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís presentarà una proposta per a reclamar el deute de la Generalitat amb Ròtova

  • La Generalitat Valenciana manté un deute de més de 365.000 €, segons l’informe emés per Secretaria-Intervenció. Ho farà mitjançant una moció el proper ple, l’u de juliol

Compromís per Ròtova presentarà, al proper ple ordinari de l’u de juliol, una moció en què proposarà que l’Ajuntament de Ròtova reclame el deute que la Generalitat Valenciana manté amb el municipi de Ròtova.

I és que, d’acord amb l’informe emés pel secretari accidental i interventor de l’Ajuntament de Ròtova, la Generalitat Valenciana té un deute amb l’Ajuntament de Ròtova de 365.072,80 €, a 31 de desembre de 2012.

En la moció, hi ha detallats els drets reconeguts a 31 de desembre de 2011 en concepte de Transferències corrents (capítol IV) i transferències de capital (capítol VII).

Segons els membres de Compromís, “el fet que la Generalitat haja destinat diners a grans esdeveniments com ara la Fórmula 1 o la Copa de l’Amèrica, amb el corresponent endeutament que ara ha de pagar, ha fet que no puga atendre degudament els compromisos adquirits amb els consistoris posant a molts d’ells en una situació financera complexa”.

“No és el principal problema econòmic de Ròtova”, ha explicat el portaveu de Compromís, Jordi Puig, “ja que actualment el consistori té contrets dos préstecs per més de 3 milions i mig d’euros. Això no obstant, és important el pagament d’esta quantitat considerable, que permetria un cert marge de maniobra”.

Subir