elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís: "El PP, incapaç de combatre la desocupació a Meliana"

    "En l'últim ple de 2013, BLOC-Compromís de Meliana va posar de manifest la incapacitat del govern del Partit Popular de Meliana per a combatre la desocupació al municipi, que afecta unes 1.200 persones. D'acord amb les dades del Servici Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) del mes de novembre, hi ha dos dades preocupants: més de la meitat de les persones sense faena (636) corresponen a la franja d'edat entre 25 i 44 anys, i un 55% són dones".

    Com diu, Josep Riera, portaveu de BLOC-Compromís a Meliana, “el govern del senyor Pedro Cuesta viu alié als problemes reals dels melianers i les melianeres. En set anys de govern popular, no han posat en marxa cap actuació, cap pla, cap iniciativa per a promoure l'ocupació al municipi”. En els pressupostos per al 2014, de més de 6,5 milions d'euros, tampoc es contempla cap actuació local per a fomentar l'ocupació.

    "Al llarg de la legislatura anterior i en el que portem d'esta, BLOC-Compromís ha insistit perquè es dotaren partides pressupostàries per a fomentar l'ocupació a Meliana, com es fa en altres municipis. El responsable valencianista recorda que "l'última proposta de BLOC-Compromís fou destinar l'increment de la contribució urbana (IBI), imposat pel govern popular de Rajoy, al foment de l'ocupació". El Partit Popular de Meliana no ha atés cap de les propostes dels valencianistes amb esta finalitat".

    Cal recordar que l'Ajuntament de Meliana "té unes finances sanejades i podria destinar recursos al foment de l'ocupació. Per això, com resalta Riera "és molt decebedor vore com el govern municipal no ha contemplat mai cap partida per a crear treball a Meliana i ha preferit acabar els últims anys amb superàvit abans que destinar recursos a plans d'ocupació". Un superàvit que, al remat, majoritàriament s'ha destinat a pagar als bancs en lloc d'afavorir a les persones, als melianers i a les melianeres sense faena".

    Subir