elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís denuncia que el govern de Ròtova va incumplir l'acord plenari de la línia d'autobusos

    Compromís per Ròtova ha fet públic que el govern municipal no va enviar l'acord plenari que demanava a la Conselleria la millora de freqüència de pas dels autobusos i la posada en marxa del pla de mobilitat, el passat octubre de 2013. La moció es va aprovar en el ple ordinari d'octubre de 2013, amb els 3 vots a favor de Compromís i l’abstenció dels 5 regidors del PP.

    Ara, després de comprovar-ho al registre i demanar-ho per escrit, han evidenciat que “no hi ha registre d'eixida referent al mateix” (DOC. ADJUNT), és a dir, el govern no va enviar “el present acord a la conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient i a la Mancomunitat de Municipis de la Safor”, com s'explicitava al 3r punt de l'acord aprovat.

    “Es tracta, en primer lloc, d'un incompliment d'un acord plenari, de l'organisme que determina el funcionament del municipi. En segon lloc, és una falta de respecte al ple i a les persones que el representem. I, finalment, és una falta a la gent i una mostra de despreocupació de dur a terme la tasca de govern, ja que el govern no va demanar el que ja suposava una necessitat més que evident fa un any”, ha explicat Jordi Puig, regidor-portaveu de Compromís a Ròtova.

    La moció que no van enviar

    L'acord pres pel ple de l’Ajuntament de Ròtova demanava a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que millorara la freqüència de pas dels autobusos públics per Ròtova, Alfauir, Castellonet, Llocnou de Sant Jeroni i Almiserà, per tal de garantir “la mobilitat de les persones com a element essencial de la seua qualitat de vida i de les seues possibilitats de progrés en relació amb el desenvolupament de les seues oportunitats d’accés al treball, a la formació, als servicis i a l’oci”, d’acord amb el que disposa la Llei 6/2011, d’1 d’abril, de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana.

    A més, l’instava a continuar i intensificar els treballs de col·laboració i de coordinació amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor que vénen desenvolupant en matèria de mobilitat durant els últims 2 anys, per tal de facilitar la participació dels ajuntaments de la comarca en la elaboració i posada en marxa d’un veritable Pla de Mobilitat Comarcal. Finalment, determinava “enviar el present acord a la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient i a la Mancomunitat de Municipis de la Safor”.

    La resposta de Conselleria demostrà “una falta de voluntat”

    Després de l'aprovació de l'acord plenari, Compromís, per mitjà del portaveu a les Corts Valencianes, Enric Morera, preguntà a la Conselleria com milloraria la freqüència de pas dels autobusos pel municipi.

    La resposta de Conselleria (DOC. ADJUNT) va ser que “serà el Pla de Mobilitat el que incloga una anàlisi dels paràmetres essencials que definisquen la mobilitat en el moment en què es formulen, els objectius en relació amb l'evolució a mitjà i a llarg termini i aquelles determinacions necessàries per a aconseguir els objectius esmentats”.

    La Conselleria, però, tenia a les seues mans el Pla de Mobilitat i, per tant, “ja sap què caldria fer per millorar el transport públic a la comarca; solament ha de tenir voluntat”. Per això, el diputat i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Compromís, Fran Ferri, va presentar una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes per tal de posar-lo en marxa. A més, Ferri, registrà quatre preguntes parlamentàries demanant per les responsabilitats de l’anul·lació de la línia d’autobusos Alcoi-Gandia i per les possibles solucions.

    Subir