27 de septiembre de 2020 27/9/20

Carles Pastor estrena 'Dies de ràdio' a Beniatjar

Carles Pastor estrena 'Dies de ràdio' a Beniatjar - (foto 1)

  Este dissabte 9 de gener a les 19:30 hores al saló de sessions de l’Ajuntament de Beniatjar i amb entrada gratuïta, el valldalbaidí Carles Pastor presentarà el seu tercer disc en valencià, Dies de ràdio, un treball que ha esperat quatre llargs anys a veure la llum. «Un disc gravat sense claqueta i amb molta fusta, amb una producció lleugera, la majoria de vegades estimada» com assenyala el propi Pastor.

  Gravat a l'Estudi Xaloc per Juanjo Blanco durant la primavera i l’estiu de 2015, Carles Pastor torna a escriure les lletres després de musicar diversos poetes valencians en l’anterior disc, Els ulls de Bob (2012) i incorpora un poema de Vicent Nàcher «Zona zero» amb música de Friedrich Händel i, per a tancar el disc, una cover de «Algo contigo», original de Chico Novarro.

  L’esperat quart àlbum de Carles Pastor, el tercer en valencià, aposta per una sonoritat folk i mediterrània, amb llaüts i guitarres acústiques sense deixar de banda ecos de Dylan o Mike Scott.

  No és l’única activitat cultural prevista per a gener per l’Ajuntament de Beniatjar ja que el següent dissabte, a la mateixa hora i en el mateix lloc, es presentarà el llibre Els noms dels éssers naturals. Recerques etnobiològiques a la Vall d’Albaida, l’obra de obra de Josep E. Oltra, J. Daniel Durà i Antoni Conca guanyadora del el X Premi d’Investigació de La Vall d’Albaida convocat per l’IEVA l’any 2014.

  El llibre ofereix un estudi exhaustiu i rigorós de la nomenclatura popular dels éssers naturals. Amb 1.400 noms populars, 800 variants lingüístiques recollides de quasi 700 espècies i 360 fotografies, el llibre és fruit de la informació obtinguda de les 154 persones, tres d’elles de Beniatjar, entrevistades arreu de tots els pobles de la Vall d’Albaida.

   

  Subir