4 de marzo de 2021 4/3/21

Benigànim rebrà més de 221.000 euros del pla d’inversions financerament sostenibles de la Diputació

    El Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València invertirà a Benigànim 221.846’04 €, repartits en cinc línies d’actuació: Piscina Municipal, Edificis Públics, Instal·lacions Esportives, Vies Publiques i Camins Rurals. Com ha assenyalat l’alcaldessa, Amparo Canals “Es tracta d’un Pla d’Inversions important, per a portar a terme actuacions amplament reclamades per la població a les que ens vam comprometre”. D’entre elles, destaca els 55.184’47 € per al condicionament de la piscina municipal, que es vol portar a terme el més aviat possible i atendre una demanda dels veïns i veïnes de Benigànim que en l’actualitat han desplaçar-se a poblacions veïnes per a disfrutar del servei. Les obres començaran d’immediat i està previst reobrir la piscina coberta, tancada en l’anterior legislatura, encara este mateix hivern.

    Junt amb la piscina està previst el canvi de les velles instal·lacions d’aigua calenta del Pavelló Esportiu i Camp de Futbol, on hi van haver dos avisos de prevenció de legionel·la, un primer a principis d’any irresponsablement amagat per l’anterior govern, i l’altre, el passat mes de setembre, on el nou govern va decidir el tancament cautelar de les instal·lacions per a procedir a un tractament que ha aconseguit eradicar qualsevol indici de legionel·la, al temps que s’ha apostat per la modernització de les instal·lacions, amb nous sistemes de calfament d’aigües, que suposaran una inversió d’altres 35.947’89€.

    El regidor d’Hisenda i Urbanisme, Cristóbal Barceló, també ha assenyalat les partides destinades a la pavimentació de vies públiques -com els carrers Dos de Maig, Antonia Martinez o Marià Benlliure- o la de condicionament de camins rurals que havien brillat per la seua absència en les anteriors governs. Ara es destinaran 50.910’94 € a la pavimentació de les vies públiques esmentades, que havien quedat pràcticament inservibles, i 60.497’92 € al condicionament de camins rurals que en huit anys no s’havien arreglat..

    També es destacable la inversió de 19.301’82 € en instal·lacions de climatització d’edificis públics, on els anteriors gestors van mostrar un total descontrol com, per exemple, en la remodelació del propi ajuntament, que incomplia el requisits mínims de rigor i planificació i obliga ara a tenir unes instal·lacions inservibles. Barceló ha assenyalat que “mentre uns ens dediquem a complir amb els ciutadans i netejar els plats bruts, altres es dediquen a repartir pamflets sense rigor informatiu”

    Subir