elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Apadrina un valencià: l’ONG de Ferran Gadea per a millorar-los la vida amb humor

Apadrina un valencià: l’ONG de Ferran Gadea per a millorar-los la vida amb humor

    Ferran Gadea, l’actor que encarna el popular Tonet de l’Alqueria Blanca, portarà este dissabte a Bellreguard Apadrina un valencià, una obra amb text de Diego Guill sobre una ONGfictícia que sols existeix durant els 70 minuts que necessita Gadea per a presentar-la en societat. Una obra d’humor àcid sobre els valencians i la seua manera de ser, d’expressar-se, de divertir-se, a més de les seues debilitats i contradiccions i és que «Viure en esta terra i mantindre el trellat és cada vegada més difícil, però els assistents se´n tornaran a casa amb un somriure a la cara».

    Ferran Gadea, és llicenciat per la ESAD de València i compta amb una dilatada trajectòria en teatre, cinema i televisió. Ha realitzat cursos d´interpretació amb Mariano Barroso, Gracia Querejeta, Andrés Lima oMontxo Armendáriz i ha intervingut en pel•lícules com La chispa de la vida d'Alex de la Iglesia, El Bosc d´Oscar Eibar, Carnecruda o Blockbuster de Tirso Calero.

    A banda de l’Alqueria Blanca, ha participat en sèries de televisió com La que se avecina o Manos a la obra, TV movies com Dos reinos, Tarancón o Cartas a Sorolla i en companyies com Teatres de la Generalitat, Albena Teatre, La Pavana, a més de l’Assaig Obert del Teatre Lliure de Barcelona. A més, ha treballat amb directors com Paul Weibel, Josep Mª Mestres, Bigas Luna.

    Subir