17 de febrero de 2020 17/2/20

Alfarrasí dedica un mes a la salut en memòria de Ramón García-Noblejas

Alfarrasí dedica un mes a la salut en memòria de Ramón García-Noblejas - (foto 1)

    Una desena d'activitats directament relacionades amb la salut, des de xarrades i cursos a caminades i revisions, se celebraran des del dilluns 8 de febrer fins al 4 de març a Alfarrasí en la primera edició del Mes de la Salut en memòria de Ramón García-Noblejas. Natural de Manzanares (Ciudad Real), Don Ramón, «el metge», va arribar en 1980 a Alfarrasí on va exercir la medicina fins al 2012, quan va faltar repentinament. A més de ser un personatge molt volgut pel poble, García-Noblejas va arribar a presidir la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN). Com assenyala l'alcalde, Fede Vidal, «Don Ramón, «el metge», va participar de la vida del poble i les festes com un veí més, encara que haguera nascut a molts quilòmetres d'Alfarrasí, i li devíem un homenatge per tota la seua trajectòria així com la cura i l'atenció que ens va dispensar» i recorda que «el doctor Ramón, a més d'estar atent i aplicar tots els avanços, va aconseguir conscienciar sobre la salut mental».

    El Mes de la Salut d'Alfarrasí portarà el seu nom. La idea parteix de la preocupació de l'Ajuntament, l’equip sanitari del Centre de Salut i la Junta Local de Lluita contra el Càncer «amb els contactes i coneixement de la regidora de Salut Pública, Pura Monzó, que com a professional de la salut s’ha encarregat de parlar amb gent del seu àmbit de treball». Com assenyala Vidal, «a Alfarrasí, malgrat no ser un poble gran, hem patit molts casos de càncer i malalties greus i estem molt conscienciats amb que la salut és el primer». De fet, la major part dels ponents són del poble.

    En el Mes de la Salut García-Noblejas col·laboraran des de Grup de Recreació Esportiva Atletisme d’Alfarrasí «Club Deportiu» amb l’organització de la marxa saludable el diumenge 28 de febrer a la Guàrdia Civil, que oferirà una xarrada sobre drogodependència adreçada als pares el dijous 11 de febrer que completarà les que s'oferiran des de la UPCCA de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida el dimarts 9 de febrer i el dijous 18. Dilluns començaran els jornades amb una xarrada sobre el càncer de còlon i acabaran el divendres 4 de març amb un merescut homenatge a Ramon García-Noblejas a la Casa de Cultura.

    Subir