elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Els 12.000 vots de Jorge Rodríguez a Ontinyent permeten que el diputat comarcal torne a ser socialista

Els 12.000 vots de Jorge Rodríguez a Ontinyent permeten que el diputat comarcal torne a ser socialista
  • El PSPV millora resultats a La Vall d’Albaida per aconseguir majories absolutes a 14 municipis i tenir opció a governar en altres 5

  • Els socialistes recuperen Benigànim, es consoliden a La Pobla del Duc i tornen a ser la força més votada a Castelló de Rugat

MÁS FOTOS
Els 12.000 vots de Jorge Rodríguez a Ontinyent permeten que el diputat comarcal torne a ser socialista - (foto 2)

Els 12.079 vots obtinguts per Jorge Rodríguez a Ontinyent permetran que el diputat comarcal per La Vall d’Albaida, en mans del Partit Popular als últims anys, torne a ser socialista. Els més de 20.000 vots que han totalitzat els socialistes a la comarca en estes eleccions municipals els han permès millorar resultats respecte a les de 2011, aconseguint un total de 14 majories absolutes i tenir opció a governar o formar part de pactes de govern en altres 5.

Destaca la majoria absoluta aconseguida a Benigànim, on Amparo Canals serà l’alcaldessa en substitució del fins ara President de la Mancomunitat de Municipis, Juan Puchades (PP). També és destacable la forta consolidació de l’alcaldia de Vicent Gomar a La Pobla del Duc, que passa de 5 a 7 regidors i obté majoria absoluta; o que Antonio Esquinas ha tornat a fer dels socialistes el partit més votat a Castelló de Rugat, on obté 5 regidors, per 4 del PP i 2 de Compromís.

l PSPV-PSOE renova majories absolutes a Bocairent, Bèlgida, Sempere, Atzeneta d’Albaida, Benisuera, Bufali o Carricola, la recuperen a El Palomar de la mà de Jordi Vila, i l’aconsegueixen en Alfarrasí, on governava el PP. A més a més, els socialistes formen part de les coalicions que han obtingut majories absolutes a Llutxent (“Units x Llutxent”) i Montixelvo (“X Montixelvo”). En Quatretonda i Montaverner Enrique Benavent i Joan Chornet aconsegueixen la mateixa xifra de regidors que Compromís, el que obri la porta a pactes de govern, i a l’Olleria, Benicolet i Salem els socialistes també son claus per la formació de governs de progrés. En Aielo de Malferit, Juan Rafael Espí es quedava a tan sols 42 vots de l’alcaldia.

El recolzament obtingut pels socialistes a La Vall d’Albaida també obri la porta a un canvi de color polític a la Mancomunitat de Municipis, després de vàries legislatures baix la presidència del Partit Popular.

Subir