2 de abril de 2020 2/4/20

La trobada d’Escoles en Valencià del Puig presenta el seu programa d’activitats

La trobada d’Escoles en Valencià del Puig presenta el seu programa d’activitats - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  La trobada d’Escoles en Valencià del Puig presenta el seu programa d’activitats - (foto 2)

  El Centre Cultural La Marina va acollir ahir el programa d’activitats de la Trobada d’Escoles en valencià de l’Horta Nord 2016, que enguany se celebra a la històrica vila del Puig.

  L’acte de presentació fou el punt de partida d’un projecte ambiciós que pretén abastar tothom: la Trobada és un event col.lectiu al qual, les entitats organitzadores, pretén sumar tota la societat. De fet, en aquest moment inicial ja s’han compromès a col.laborar amb la Trobada 20 entitats i 25 patrocinadors locals. S’ha previst, igualment, la participació de col.laboradors voluntaris.

  La vetlada començà amb la interpretació musical d’un moviment de de Les 4 estacions de Vivaldi, a càrrec de Gema Fos, professora de L’Escola Internacional de Música REIAL MONESTIR. Amb les últimes notes, les persones assistents, pogueren escoltar un fragment del llibre El Puig de Santa Maria, una evocació de la Reconquesta, que fa referència a la bellesa del municipi.

  Tot seguit, es projectà un audiovisual que presenta el Puig -batejat de Santa Maria per Jaume I- com a poble històric, mediterrani i natural, de rica gastronomia i atractiu per als visitants.
  En nom d’Escola Valenciana, Angel Martí, feu un breu recorregut per la història de les Trobades i explica com s’organitzen, a partir del treball de les comissions comarcals i locals.
  Els membres de la Comissió Local explicaren, un per un, els actes previstos; parant atenció especialment en els Premis Literaris Sambori, l’Exposició commemorativa del 75é aniversari del col.legi Pare Jofré, les visites guiades de joves de la Comarca, les Trobades Musicals, el Diari Tornallom , els actes de música i dansa tradicional i el Concert Jove. En nom dels grups participants parlaren dos integrants La Fulla Kaduka.
  El Puig, com a Vila del llibre i seu del Museu de la Impremta, ha previst una original proposta artística i literària, coordinada per l’artista Yolanda Ferrer, en la qual s’implicarà tots els col.legis de la comarca, a banda del veïnat del Puig.

  Amb la presència del regidor de Cultura i Educació Marc Oriola, tancà l’acte l’Alcaldessa Luisa Salvador Tomás, agraint al grup organitzador el seu treball, a les entitats i patrocinadors la seua implicació i desitjant que la Trobada del Puig siga tot un èxit.
  “Espere que la Trobada siga una festa de la nostra llengua i que, en un futur pròxim, la recordem amb satisfacció. Brinde pel valencià” va afegir.

  Subir