elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La trobada d'Escoles en Valencià se celebrarà al Puig el 17 d'abril

La trobada d'Escoles en Valencià se celebrarà al Puig el 17 d'abril
  MÁS FOTOS
  La trobada d'Escoles en Valencià se celebrarà al Puig el 17 d'abril - (foto 2)

  La Trobada d'Escoles en valencià de l'Horta Nord 2016, que se celebra a la històrica vila del Puig, pretén ser una autèntica festa de la llengua, protagonitzada per tota la societat valenciana. Des del passat dijous 7 d’abril ja s’han celebrat una gran quantitat d'activitats; com ara el lliurament dels Premis Sambori, les Trobades musicals i la inauguració de l’exposició commemorativa del 75é aniversari del col.legi Pare Jofré.

  El divendres 15, a la nit, tindrà lloc un concert jove al Parc Dr. Peset ,a càrrec dels grups La Fulla Kaduka, Traficants de Sucre i Atupa. Un dels actes principals sera la Volta de l'Aplec, que se celebrarà el dissabte 16 d'abril, a partir de les 7,30 de la vesprada. Una cursa de relleus per a totes les edats pels principals llocs històrics i centres educatius del poble, que finalitzarà al Monestir. Tot seguit, a les 8.30 de la vesprada, la Trobada retrà homenatge al 1er Aplec Valencianista del Puig, una fita històrica fonamental, gràcies a la qual tota la societat valenciana se mobilitzà per salvar de la ruïna l'històric Monestirdel Puig. L'acte comptarà amb la presencia de tots els alcaldes i alcaldesses de l’Horta Nord i una àmplia representació del Camp de Morvedre, a més a més d'importants personalitats de la societat valenciana. El diumenge 17, el dia gran de la Trobada, actuarà la banda del Unió Musical Santa Maria, la Coral Julio Ribelles,el Cor de l’Eliana i el grup de Tabaleters i Dolçainers del Puig. Després de la dansà pel carrer Major i la Dansa del Corpus, la Jove Muixeranga de València, alçarà un castell davant de les escales del Monestir.

  La festa finalitzarà vesprada del diumenge amb l’actuacio del grup MOX a la Plaça de l’Ajuntament. Atés que El Puig és Vila del llibre, la Comissió Organitzadora presentarà la mateixa vesprada del dia 17 el Llibre de la Trobada, amb un espectacle músico-teatral al centre cultural La Marina.

  “Espere que la Trobada siga una festa de la nostra llengua i que, en un futur pròxim, la recordem amb satisfacció. Brinde pel valencià”, ha expressat l'alcaldessa, Luisa Salvador.

  Subir