elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Multitudinària Trobada d'Escoles en Valencià

Multitudinària Trobada d'Escoles en Valencià
  MÁS FOTOS
  Multitudinària Trobada d'Escoles en Valencià - (foto 2)
  Multitudinària Trobada d'Escoles en Valencià - (foto 3)

  La Trobada d'Escoles en valencià de l'Horta Nord 2016, que s’ha celebrat a la històrica vila del Puig, ha sigut una autèntica festa de la llengua, protagonitzada per tota la societat valenciana. Des del passat dijous 7 d’abril ja s’han celebrat una gran quantitat d'activitats; com ara el lliurament dels Premis Sambori, les Trobades musicals i la inauguració de l’exposició commemorativa del 75é aniversari del col.legi Pare Jofré.

  El divendres 15, a la nit, es va realizar un concert jove al Parc Dr. Peset ,a càrrec dels grups La Fulla Kaduka, Traficants de Sucre i Atupa. Un dels actes principals ha sigut la Volta de l'Aplec, passat dissabte 16 d'abril,. Una cursa de relleus per a totes les edats pels principals llocs històrics i centres educatius del poble, que finalitzarà al Monestir. Després, la Trobada retrà homenatge al 1er Aplec Valencianista del Puig, una fita històrica fonamental, gràcies a la qual tota la societat valenciana se mobilitzà per salvar de la ruïna l'històric Monestirdel Puig. L'acte comptà amb la presència de tots els alcaldes i alcaldesses de l’Horta Nord i una àmplia representació del Camp de Morvedre, a més a més d'importants personalitats de la societat valenciana. El diumenge 17, el dia gran de la Trobada, actuà la banda del Unió Musical Santa Maria, la Coral Julio Ribelles,el Cor de l’Eliana i el grup de Tabaleters i Dolçainers del Puig. Hi hagué també dansà pel carrer Major i la Dansa del Corpus i la Jove Muixeranga de València alçà un castell davant de les escales del Monestir.

  “La Trobada ha sigut una gran festa de la nostra llengua i, en un futur pròxim, la recordaremm amb satisfacció. Brinde pel valencià”, ha expressat l'alcaldessa, Luisa Salvador.

  Subir