23 de septiembre de 2020 23/9/20

Puig es volca amb la defensa de llengua i la cultura valencianes

Puig es volca amb la defensa de llengua i la cultura valencianes - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Puig es volca amb la defensa de llengua i la cultura valencianes - (foto 2)
  Puig es volca amb la defensa de llengua i la cultura valencianes - (foto 3)
  Puig es volca amb la defensa de llengua i la cultura valencianes - (foto 4)

  El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en una jornada festiva i de reivindicació per la llengua i la cultura valencianes. En primer lloc ha assistit a la XXIX edició de la Trobada d'Escoles en valencià del barri de Patraix, i tot seguit ha presenciat un dels actes commemoratius del 25 d'abril, dia de les Corts Valencianes.

  A Patraix, el President ha encapçalat la manifestació en defensa de la llengua i de l'educació pública. A l'acte també han estat presents l'alcalde de València, Joan Ribó, el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno; la coordinadora d'Escola Valenciana en Valencia, Laura Font; el Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüismo, entre altres.

  “La llengua és un vehicle de convivència, pau, cultura i llibertat”, ha dit el cap del Consell. A més, ha aprofitat per defensar el paper que porta a terme Escola Valenciana: “El que ha fet Escola Valenciana durant tots aquestos anys és absolutament memorable. Han fet una reivindicació col·lectiva de pares, mares, xiquets, xiquetes... Açò es una festa. Una festa per la nostra llengua, perquè el valencià tinga la dignitat que es mereix”.

  A continuació, Ximo Puig ha acudit a l'acte en commemoració del Dia de les Corts Valencianes a la Plaça de la Verge. Allí s'han representat part dels rituals de la processó de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, amb les dos muixerangues i danses tradicionals.

  “Ha estat una iniciativa molt bona i interessant del President de les Corts”, ha dit Puig, qui ha estat acompanyat del president de la Corts Valencianes, Enric Morera, i l'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano. “Avui els valencians i les valencianes han pogut veure el patrimoni cultural d'una festa enorme com són les festes d'Algemesí. Crec que és més que la Muixeranga. Tot el que són les danses, d'alguna manera ens concerneixen, ens sentim tots reflectits, i realment cada vegada que les veus, veus quin esforç, quin treball i quina autenticitat hi ha al darrere”, ha assegurat.

  Subir