elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Puig: “Junts hem d'aconseguir els recursos suficients per tal d´ajudar com cal a la internacionalització agrícola”

Puig: “Junts hem d'aconseguir els recursos suficients per tal d´ajudar com cal a la internacionalització agrícola”
  • El President ha assistit a la solta d'aigües en les séquies Major i Muzquiz de Sueca

MÁS FOTOS
Puig: “Junts hem d'aconseguir els recursos suficients per tal d´ajudar com cal a la internacionalització agrícola” - (foto 2)

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la importància de treballar junt al sector agrícola per tal d'aconseguir tindre “els recursos suficients per a fer obres hidràuliques i poder ajudar com cal a la internacionalització de l'agricultura”. Ximo Puig ha fet aquestes declaracions durant la solta d'aigües en les séquies Major i Muzquiz, de Sueca.

Així mateix, el President ha donat a conéixer la perspectiva de la Generalitat i ha recalcat que es vol treballar amb el sector agrícola perquè “tinga tota la fortalesa” amb la finalitat de “produir i comercialitzar millor i situar-nos en els mercats més rapidament a través del Corredor Mediterrani, una infraestructura absolutament necessària per als productes agroalimentaris”.

“És una alegria compartir un esdeveniment que té molt simbolisme i molt a veure amb tot allò que és ser valencià; la importància de l'aigua pels valencians és un fet inqüestionable”, ha assegurat el President.

El cap del Consell ha reivindicat l'agricultura valenciana com un sector “capaç i competitiu”, que “té molt a veure amb la mentalitat dels valencians, que sempre hem pensat que el que no férem nosaltres, seria difícil que algú ho fera”. En aquest sentit, el President ha recordat que “mai ens han regalat res” i que, per aquest motiu, “estem intentant fer un esforç comú de totes les forces polítiques, sindicals i empresarials a favor del finançament just a la Comunitat Valenciana”.“No és possible que tinguem, en alguns casos tres o quatre vegades menys ingressos per a facilitar els mateixos servicis que altres comunitats”, ha defensat.

Per últim, Ximo Puig ha reivindicat el paper del riu Xúquer per als valencians i ha recalcat que contraposar el medi ambient a l'agricultura és “ridícul”. “Hem de treballar sempre junts mirant que el futur siga sostenible, un camí en el qual esteu treballant els regants, que des de fa molt sabeu que són compatibles les dues mirades”, ha afirmat.

Subir