22 de octubre de 2020 22/10/20
A proposta de Bloc-Compromís

L'Ajuntament de Puçol demana el soterrament de les vies del tren al seu pas per el casc urba

  El Ple de l’Ajuntament de Puçol, celebrat anit, ha aprovat una moció del Bloc-Coalició Compromís que reclama el soterrament de les vies del tren al seu pas pel nucli urbà del municipi aprofitant les obres del tercer carril. El Psoe ha votat en contra, Iniciativa s’ha abstingut i l’equip de govern a favor.

  La moció, la primera elaborada pels Adherits a Compromís per Puçol, constata que l’anomenat tercer carril, un projecte ja en construcció i que preveu adaptar totes les vies actuals del tren perque hi puguen circular també els AVE, suposa consolidar de manera pràcticament irreversible la divisió del poble ja que eixos trens passaran pel mig del municipi a velocitats de fins a 160 km/h.

  A més, el projecte de construcció de l’AVE, que en el cas del Puçol suposaria traure les vies del tren per fora del municipi (una reivindicació unànime de tots els partits locals), ha quedat ajornat sine die pels governs espanyol i valencià al.legant problemes econòmics.

  La melancolia no soluciona res

  Tenint tot això en compte, el portaveu del Bloc-Coalició Compromís a l’Ajuntament de Puçol, Enric Esteve, diu que la seua proposta ix del realisme. “Tots volem les vies per fora del poble. I tots sabem que això no va a fer-se, en el millor dels casos, fins d’ací dècades. Fins i tot, el portaveu del Psoe va arribar a reconéixer en el Ple que ni els néts del seu nét no ho voran això. Davant esta realitat, que pot agradar poc o gens, uns hem proposat l’alternativa de soterrar les vies i altres la melancolia del ‘jo vull el que reconec que no va a fer-se’, a pesar que això supose condemnar Puçol a seguir dividit durant generacions”.

  La moció del BLOC-Coalició aprovada anit també reclama a Adif, Renfe, i les administracions centrals i autonòmica la implantació dels més avançats sistemes de seguretat perque“el tràgic accident ferroviari d’este estiu a Santiago en una línea nova demostra que les coses allí no es van fer bé. La prova és que el jutge ha imputat a directius d’Adif, no només al conductor.”

  Subir