27 de febrero de 2021 27/2/21

El voluntariat ambiental farà una jornada d’identificació d’espècies este dissabte en La Manguilla

El voluntariat ambiental farà una jornada d’identificació d’espècies este dissabte en La Manguilla - (foto 1)

  La regidoria de Medi Ambient juntament amb el grup de Voluntariat Ambiental han organitzat una jornada lúdica per a este dissabte. L’objectiu és donar a conéixer les diferents varietats de flora i fauna del paratge natural municipal de la Manguilla en una jornada oberta a tots. L’activitat començarà a partir de les nou i mitja del matí i tots aquells que vulguen participar només han d’acudir fins a la Manguilla.

  Es distribuiran dos grups (flora i fauna) i mitjançant l’ús de fitxes buscaran els exemplars d’arbres, flors o matolls de la zona així com les aus, insectes o invertebrats que es poden trobar a la Manguilla. Després, es canviarà de grup per tal que tots puguen identificar plantes i animals i es posarà en comú tot el que s’ha trobat.

  Els organitzadors recomanen l’ús de roba còmoda, esmorzar i beguda per a dur a terme amb comoditat esta activitat pensada per a gent de totes les edats, grups o famílies.

  Per al regidor de Medi Ambient, Javier Descalzo, “este tipus d’activitats són molt positives i volem fomentar-les en el municipi. La Manguilla està a penes a set kilòmetres del nucli urbà i permet gaudir d’un temps d’esplai en la Natura molt interessant. L’objectiu és conéixer els nostres paratges naturals i gaudir del que tenim més a prop”.

  El paratge, de vora 11 hectàrees de superfície, limita amb els termes de Bétera i Serra. Es tracta d’un reducte boscós únic en el terme municipal de la Pobla de Vallbona. Un espai amb gran potencial per a activitats d’esplai i pel seu valor d’alta riquesa natural per als veïns del municipi i per als visitants de la zona.

   

   

   

  Subir