elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Pobla de Vallbona assumix el repte de convertir-se en “Poble envidriable”

La Pobla de Vallbona assumix el repte de convertir-se en “Poble envidriable”

  Este dilluns, la Regidoria de Medi Ambient i l’empresa Ecovidre han presentat en la Pobla de Vallbona la campanya “Pobles envidriables”. L’acte s’ha fet coincidir amb el dia de mercat municipal per a fer-ho extensiu al major nombre de persones.

  Si la Pobla de Vallbona supera el repte de recollir 7.515 quilos més de vidre que l’any passat durant els mesos de desembre, gener i febrer, participarà en el sorteig d’un parc infantil de Mr. Iglú.

  L’acció “PoblesEnvidriables”, impulsada per la Generalitat Valenciana i Ecovidre, reta als habitants de 20 municipis de la Comunitat a millorar el seu volum de reciclatge de vidre i a aconseguir entre tots 1.900 tones durant este hivern. Una campanya que es llança als més de mig milió d’habitants que viuen en els pobles participants.

  Una iniciativa pionera en què la Pobla participa juntament amb municipis com ara la Nucia, Peníscola, Ontinyent o Utiel. La Pobla de Vallbona és l’únic poble de la comarca de Camp de Túria que opta al repte.

  A l’acte de presentació ha estat present el gerent d’Ecovidre en l’àrea de Llevant, Roberto Fuentes, qui ha explicat que “tot el que va a parar al contenidor verd de vidre i no acaba en el de fem orgànic ajuda a reduir la taxa que paguen els veïns”. També ha explicat a tots els presents que el vidre és un residu que pot reciclar-se al 100%. “D’una ampolla reciclada s’aconseguix una altra nova”, ha dit Fuentes.

  D’altra banda, el regidor de Medi Ambient, Javier Descalzo, s’ha mostrat encantat de participar en la primera edició d’este repte perquè “a més a més del valor mediambiental que suposa el reciclatge té el valor afegit de poder aconseguir un parc infantil en el municipi. Hem contactat amb col·legis, bars i restaurants per a animar-los a reciclar encara més.”

  En la Pobla s’han instal·lat dos contenidors amb la imatge de la campanya però es comptabilitzarà el vidre dipositat en qualsevol contenidor del municipi. A partir de l’1 de març es comprovarà si tots els municipis han aconseguit el repte d’augmentar el percentatge de vidre reciclat i posteriorment es farà el sorteig del parc infantil que s’ubicarà en un espai lliure que determine l’Ajuntament.

   

  Subir