elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Pobla invertirà 9.528 euros per a previndre el mosquit tigre

La Pobla invertirà 9.528 euros per a previndre el mosquit tigre

  La Pobla de Vallbona ha aconseguit una subvenció de 7.875 euros de la Diputació de València per a previndre i controlar la proliferació del mosquit tigre. Suposa la totalitat del cost sense IVA del Programa Municipal de Control del Mosquit Tigre i permetrà actuar en la totalitat el municipi.

  Amb esta campanya es farà un tractament insecticida de les larves a tots els embornals del nucli urbà i les diferents àrees residencials. També es realitzarà un seguiment mitjançant trampes de la població del mosquit tigre per controlar la seua evolució. Només en cas que siga necessari es realitzarien fumigacions sobre les àrees més afectades. Els tractaments començaran este mes d'agost i finalitza el pròxim 30 d'octubre.

  El Programa Municipal de Control del Mosquit Tigre inclou una campanya informativa i de conscienciació ciutadana. Se realitzaran accions educatives en les escoles, es repartirà documentació i es faran xarrades per aconseguir la col·laboració dels veïns donat que la majoria d'espais on crien es troben a propietats privades. A tot açò se suma que des del mes de juliol, l'ajuntament està realitzant una campanya de divulgació a través dels diferents mitjans locals.

  El regidor de Serveis Municipals, Juan Aguilar, ha valorat molt positivament la concessió per part de la Diputació de la totalitat del cost del Programa Municipal de Control del Mosquit Tigre en el qual l’ajuntament només haurà de pagar l’IVA. «Açò ens permetrà posar en marxa un programa en el que feia temps treballàvem la regidora de Serveis Municipals i la de Medi Ambient. La Pobla té una dispersió de nuclis residencials considerable i cal actuar sobre tots ells per a ser eficaços».

  El mosquit tigre és una espècie invasora provinent d'Àsia que s'ha estés amb facilitat a la Comunitat Valenciana. Està actiu tot l'any però la màxima activitat és durant els mesos de mes calor fins a l’octubre, període en el qual s’aplica este programa de prevenció.

  Subir