elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Pobla celebra l’Exaltació de les Falleres Majors de 2016

La Pobla celebra l’Exaltació de les Falleres Majors de 2016

  El món de les falles ha viscut este cap de setmana un dels actes més destacats: l’exaltació de les Falleres Majors de 2016 de la Pobla de Vallbona. La xiqueta Rebeca García Ortega i la jove Inma Castillo Romero són les màximes representants de la festa. La jornada començà dissabte de vesprada amb un passacarrer per a replegar a les falleres per a passar després a l’acte que es celebrà a l’auditori de la Casa de la Cultura. El grup de teatre de Junta Local Fallera va amenitzar l’espectacle i posteriorment va tindre lloc l’acte d’exaltació de les falleres majors. Fins a la Casa de la Cultura van acudir els fallers de les sis comissions que hi ha a la Pobla: Plaça de l’Hort, Cervantes, plaça del Mercat, Josep Antoni, Trinquet i Sant Jaume.

  Com a mantenidors de les falleres van estar els més menuts que van lloar les màximes representants de la festa amb desinvoltura i originalitat. I acompanyant les falleres majors i les seues corts van estar l’alcalde Josep Vicent Garcia com a president nat de la Junta Local Fallera; Fran Esteban, regidor de Festes i president executiu de la JLF i Juanjo Pérez i Teresa Gómez com a copresident i secretària de la JLF.

  El regidor de Festes, Fran Esteban, ha mostrat la seua satisfacció per l’organització i qualitat de l’acte: “han fet un molt bon treball des de la Junta Local Fallera. Han mostrat que van tots a una i han col·laborat al 100%. La posada en escena ha sigut impressionant i veig molta implicació. Les falles són un element dinamitzador en el poble, no debades hi ha més d’un miler de fallers en el nostre municipi”.

  La fallera major infantil, Rebeca García Ortega, va estar acompanyada per la seua cort: Daniella Caprani Tortajada, Irache Orts García, Helena Rubio Navarro i Marisa Pérez Navarro. I com a membres de la cort de la fallera major Inma Castillo Romero van estar Maria Grueso Torrent, Thanyia Calero Castro, Celia Castillo Ramírez, Gema Comes Balaguer, Andrea Martínez Agustí i África Belmonte Marín.

  Després d’un dels actes més importants del calendari faller es va celebrar un sopar al saló Ismael de la Pobla de Vallbona per a tancar una jornada plena d’emocions.

  Subir