26 de noviembre de 2020 26/11/20

La Pobla acull una jornada per conéixer l'experiència del parc agrari del Baix Llobregat

La Pobla acull una jornada per conéixer l'experiència del parc agrari del Baix Llobregat - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  La Pobla acull una jornada per conéixer l'experiència del parc agrari del Baix Llobregat - (foto 2)

  La Pobla de Vallbona ha acollit este dimecres una jornada per a conéixer l’experiència del parc agrari del Baix Llobregat, una de les iniciatives d'agricultura periurbanes més destacades. Més de 3.000 hectàrees de terreny molt a prop de l'àrea metropolitana de Barcelona a qui proveïx d'hortalisses i fruites. Per a conéixer la situació d'eixe model agroeconòmic, Lluís Parés, membre de la Unió de Pagesos i de la Comissió Executiva del Parc Agrari del Baix Llobregat, va traslladar-se a la Pobla de Vallbona per a explicar la seua experiència.

  L'acte va comptar amb la participació del conseller d'Economia Sostenible i Sectors Productius, Rafael Climent, qui va explicar que "qualsevol projecte que s'engege ha de ser sostenible. Ha de tindre guanys econòmics però amb responsabilitat social i respecte al territori".

  Lluís Parés va reclamar més autonomia i més poder de decisió per al Parc Agrari i va denunciar la falta de suport institucional tot i que el Parc és una entitat supramunicipal formada pels ajuntaments de 14 municipis.

  També hi van participar el director de l'institut econòmic Ignasi Villalonga, Pau Caparrós, i el secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Ramon Mampel.
  L'acte, organitzat per l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona i per l'Institut Ignasi Villalonga es va celebrar al museu etnològic la Casa Gran amb un públic divers de l'àmbit agrari, empresarial i universitari. La jornada es va convertir en un fórum de reflexió on els assistents del públic també van poder intervindre per valorar este model agrícola i plantejar dubtes o suggeriments.

  L'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha valorat positivament esta jornada perquè "cal conéixer altres experiències, altres models i aprendre d'ells, de les seus fites i dels seus errors. El sector agrícola necessita una reactivació important i per a això cal l'esforç de tots: administracions, empresaris i agricultors. Volem que xarrades com estes servisquen per a reflexionar sobre el que podem fer."

  Durant la conferència també es va fer referència a altres parcs agraris que actualment estan en marxa com ara el parc agrari Els Carrissals d’Elx on s’està impulsant la viabilitat del territori com a zona econòmicament funcional i ecològicament protegida.

  El conseller d'Economia va avançar que des de la Generalitat s'està treballant en la futura llei de l'horta, que estarà a punt per al segon semestre de l'any i que també hi ha plans per a promocionar els mercats locals i l'agricultura ecològica.

  Subir