elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

400 persones descobrixen el patrimoni de la Pobla en una ruta nocturna

400 persones descobrixen el patrimoni de la Pobla en una ruta nocturna
  MÁS FOTOS
  400 persones descobrixen el patrimoni de la Pobla en una ruta nocturna - (foto 2)
  400 persones descobrixen el patrimoni de la Pobla en una ruta nocturna - (foto 3)

  Quatre-centes persones han participat en la ruta patrimonial que anit va recorrer els punts més destacats del nucli històric de la Pobla de Vallbona. Es tracta d'una activitat novedosa al municipi que va superar totes les espectatives amb la participació de molts veïns del municipi i d’altres punts de la comarca.

  L'activitat començava a les 21.30 hores a les portes del museu etnològic la Casa Gran amb un sopar d'entrepà al carrer. En acabar, el "cantaor" Pep Gimeno "Botifarra" iniciava el seu recorregut pels carrers del municipi interpretant el Romancer cego, a la manera de la tradició oral medieval.

  Arquitectes, historiadors i arqueòlegs encapçalaven esta ruta nocturna i van descobrir als assistents alguns dels elements més destacats del patrimoni de la Pobla de Vallbona com ara les pintures gòtiques de l'església de Santiago Apòstol, les cases modernistes de l'avinguda de Colón, així com els origens i els vestigis de l'arquitectura medieval. Els membres del Centre d'Estudis Locals: José Luis Crespi i Josep Jorge així com l'arqueòleg Juanjo Ruiz i la degana de la Facultat de Geografia i Història, Esther Alba, van contar anècdotes i històries a la llum de la lluna i també van projectar imatges sobre les façanes. La ruta es tancava amb una actuació de l’EMAE al pati de la Casa Gran.

  Este esdeveniment de turisme cultural forma part de les activitats programades en les festes d'estiu de la Pobla de Vallbona.

  Subir