elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Generalitat declara protegida la flor "Jara de Cartagena"

La Generalitat declara protegida la flor "Jara de Cartagena"
  MÁS FOTOS
  La Generalitat declara protegida la flor "Jara de Cartagena" - (foto 2)
  La Generalitat declara protegida la flor "Jara de Cartagena" - (foto 3)
  La Generalitat declara protegida la flor "Jara de Cartagena" - (foto 4)

  El Centre d'Estudis Locals (CEL) de la Pobla de Vallbona ha expressat la seua satisfacció per la decisió de la conselleria de Medi Ambient de declarar la protecció de la planta coneguda com a "Jara de Cartagena" ubicada al Pla dels Aljubs, en la zona nord del terme, en una parcel•la urbana de la urbanització de la Lloma Llarga.

  Esta planta és única a les comarques valencianes l'origen de la qual es remunta a l'any 1900. Pren el seu nom perquè va ser a prop de Cartagena on van aparèixer, inicialment, els primers exemplars de la planta. A mitjans del segle XX es pensava que havien desaparegut completament però, finalment, es va localitzar un exemplar al paratge del Pla dels Aljubs.

  El CEL recorda que fa més d'un any ja va advertir de la importància de protegir aquesta planta única en la revista que edita l'entitat "Fent poble, fent Pobla", anomenat "Un tresor únic de la nostra terra: Cistus Heterophyllus Casthagunensis".

  El president del CEL, José Luis Crespo, ha qualificat de "molt positiva" la decisió de la Generalitat "perquè evitarà que en un futur puguen desaparèixer els exemplars que encara hi queden; es tracta d'un valor patrimonial per a la Pobla i un reclam indubtable a l'hora d'atraure visitants i turistes per vore i descobrir la seua bellesa".

  El CEL espera que, a partir d'ara, la decisió del Consell "supose un punt d'inflexió perquè l'Ajuntament de la Pobla lidere les actuacions de protecció i difusió del patrimoni natural que tenim al nostre terme, amb campanyes de conscienciació entre tots els segments d'edat, des dels més menuts fins la gent més gran".

  De fet, el CEL demana a l'Ajuntament de la Pobla que protegisca la zona han aparegut els exemplars d'aquesta planta per evitar-ne agressions.

  Subir