4 de marzo de 2021 4/3/21

Els alumnes de l’IEs la vereda s’interessen per la situació dels refugiats

Els alumnes de l’IEs la vereda s’interessen per la situació dels refugiats - (foto 1)

  Este dijous, els estudiants de 4° de la ESO i de 2° de batxillerat de l’Institut d’Ensenyament de Secundària La Vereda han participat en la xarrada que ha impartit la regidora de Serveis Socials, Regina Llavata, sobre els refugiats i per què la Pobla s’ha oferit a ser ciutat refugi. Una iniciativa que va sorgir arran de l’interés d’alguns estudiants per conéixer com anava a gestionar-se l’ajuda als refugiats per part de l’Ajuntament.

  Regina Llavata ha explicat que no està previst que els refugiats compartisquen casa amb els veïns de la Pobla sinó que aniran a habitatges buides i que la distribució de tots ells es farà d’una manera racional per atendre les necessitats de la millor manera. Tot i això, des de l’Ajuntament s’està a l’espera que totes estes persones arriben a Espanya per a després posar en marxa tots els protocols d’ajuda. A més, la regidora ha plantejat als estudiants la necessitat de ser solidaris amb altres pobles independentment de les nacionalitats i ha recordat que molts espanyols que fugiren de la guerra civil van ser acollits en altres països com ara França o Mèxic.

  Juntament amb la regidora ha estat la mediadora intercultural de l’Oficina d’Atenció a Persones Migrants (AMICS), Irina Fundateanu, per tal d’explicar als estudiants el que significa ser refugiat i tot el procés que s’ha de dur a terme per tal d’assolir esta condició. Un procés que, segons Fundateanu, pot costar anys. A més, ha explicat que l’èxode dels sirians és només una part de tots els refugiats que hi ha al món. Milers de persones d’Afganistan, Eritrea o Somàlia ixen cada dia dels seus països fugint dels conflictes bèl·lics.

  Els estudiants han participat de manera activa i han plantejat qüestions com ara qui es farà càrrec de les despeses dels refugiats, quins tipus d’ajudes rebran o com acollirà la Pobla a les persones refugiades que vinguen ací. Totes elles, preguntes que els alumnes havien treballat en classe dins de l’assignatura de Sociologia. L’IES La Vereda treballa durant este curs el tema de les migracions per tal d’obrir els estudiants a altres realitats i fer-los reflexionar.

  Per a la regidora de Serveis Socials, Regina Llavata, “és molt motivador vore com els més joves s’interessen pel que passa al seu voltant, són sensibles a altres realitats i sobretot tenen preguntes a fer i esperit crític”.

   

  Subir