elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Festival Internacional de Peñíscola reúne "a los mejores intérpretes" de la Música Antigua y Barroca

El Festival Internacional de Peñíscola reúne "a los mejores intérpretes" de la Música Antigua y Barroca
  • Es la XIX edición de este festival que se celebrará del 3 al 10 de agosto

  • El festival se inaugurará el 3 de agosto con un espectáculo piromusical que reúne a 100.000 espectadores

La subdirectora de Música de CulturArts, Inmaculada Tomás, ha explicat que el Festival Interncional de Música Antiga i Barroca de Peníscola "reunix cada any els millors intèrprets d'este tipus de música i els seus talents emergents amb la voluntat de recuperar i ampliar el repertori de la música antiga i barroca i acostar-la al públic".

Tomás, acompanyada pel diputat de Cultura de la Diputació de Castelló, José Luis Jarque, i per l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha presentat la XIX edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que se celebrarà del 3 al 10 d'agost amb set concerts, tant de músics valencians com d'una destacada presència de solistes i formacions internacionals, i que s'inaugurarà el pròxim 3 d'agost amb un espectacle piromusical que reunix, en la platja Nord de la localitat, 100.000 espectadors.

La pirotècnia Tomás de Benicarló oferirà el piromusical inaugural que combinarà l'espectacle pirotècnic amb la música de Häendel, de la seua composició Música per als reials focs d'artifici, peça creada en 1749 per encàrrec de Jordi II de Gran Bretanya per a commemorar la firma del Tractat de Pau d'Aquisgrà.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola s'ha convertit en un dels cicles especialitzats en la interpretació d'este tipus de música més prestigiosos d'Europa, amb la presència d'alguns dels millors especialistes del gènere, tant orquestres i grups de cambra com solistes, de la música antiga i barroca.
La música interpretada comprén un ampli repertori i recupera cada any compositors espanyols oblidats. Així, Capella de Ministrers oferirà, el dia 4 en l'Església de Santa Maria, un concert que, amb el títol Timete Deum. El apocalipsis de San Vicente Ferrer, arreplega un nombre important de composicions de música de l'època del Concili de Constanza (1414).

La resta de concerts se celebraran en el castell del Papa Lluna

El clavecinista francés Benjamí Alard oferirà, el dimarts 5, un concert amb peces de Michelangelo Rossi, Frescobaldi, Luigi Rossi i Johann Sebastian Bach. El dimecres 6 d'agost se celebrarà el primer dels dos concerts gratuïts que formen part de la programació d'este festival; es tracta del concert del grup de metalls de la banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), dirigit pel mestre Simeón Galduf, en el qual s'interpretaran les Cançons de Giovanni Gabrieli.

El següent concert, el dia 7, presentarà la formació Música Ficta, un dels grups renovadors de la interpretació de música antiga al nostre país, amb un programa que davall el títol de Música espanyola i europea en els temps de Juan Hidalgo, reunix obres de Machado, Hidalgo, Monteverdi, Graz, Romero, Carpentier, Frescobaldi i Landi.

El dia 8 serà el torn del grup Fuoco e Cenere, que presentarà L'art de Toucher. La edad de oro del virtuosismo en la corte de Luis XIV, amb obres d'Hotteterre li Romain, Couperin, Forqueray, Vivaldi, Philidor, Marais, Visée i de la Barre.

El següent concert és l'altre concert gratuït que oferix el festival en què Alaba Encinas al violí barroc, i Sabrina Martín, al clavecí, interpretaran peces de Schemlzer, Biber, Häendel i d'Anglebert.

El tancament el festival serà el diumenge 10, amb la formació Harmonia del Parnás, amb un concert que pren, com a punt central, la interpretació de La Dorinda, faula pastoral atribuïda a l'italià establit a Espanya Francesco Corradini, interpretada per primera vegada en el Palau Reial de València el 19 de novembre de 1730.

 

Subir