elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Puig anuncia una partida extraordinària de 500.000 euros per a lluitar contra el mosquit tigre

Puig anuncia una partida extraordinària de 500.000 euros per a lluitar contra el mosquit tigre
  • Puig: “l'objectiu és acabar amb esta plaga que no entén de fronteres”

  • La Generalitat prorroga quatre anys el pagament dels préstecs a l'empresa tèxtil Marie Claire

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una partida extraordinària de 500.000 euros per a lluitar contra el mosquit tigre, que s'aprovarà pròximament pel ple del Consell. L'anunci s'ha produït després d'una reunió amb l'alcalde de Vilafranca, Oscar Tena.

Després de l'encontre, Puig ha explicat que es tracta d'una partida d'àmbit autonòmic que se centrarà en les comarques de Castelló i limítrofs, però que s'estendrà “allà on faça falta”. Ha assegurat així que podrà ampliar-se a tota la Comunitat, perquè l'objectiu és “acabar amb esta plaga que no entén de fronteres”.

El cap del Consell ha explicat que esta partida de diners completarà les ajudes que ja ha anunciat la Diputació de Castelló, i ha destacat que ja s'han produït reunions de la Conselleria de Sanitat amb els diferents departaments implicats, ja que es tracta d'una qüestió “que afecta l'agricultura, al medi ambient, a sanitat i des de cada conselleria s'està actuant”.

Altre dels temes de la reunió ha sigut la situació de l'empresa tèxtil Marie Claire, que manté la planta productiva a Vilafranca. En aquest sentit, el cap del Consell ha anunciat que l’Institut Valencià de Finances (IVF) ha acordat ajornar quatre anys més el període d’amortització dels préstecs a l’empresa per import superior de 3.000.000 d’euros.

Segons Puig i Tena, la mesura representa un baló d'oxigen per a l'empresa tèxtil, que és clau per a l'economia de la localitat i de la comarca. Puig ha subratllat que aquesta mesura suposa una “clara intenció de facilitar les coses a una empresa que és fonamental per a Vilafranca i per a la comarca de Els Ports. A més, ha assegurat que la Generalitat farà “tot el que siga possible per a garantir que Marie Claire continue estant en Vilafranca”.

“Volem resaltar que el nou model productiu valencià ha d'estar basat en l'economia real i la industrialització, i, per això, el Govern valencià amb tots els instruments que té, tant l'Institut Valencià de Finances com altres, va a ajudar a les empreses per tal de fer possible la reindustrialització”, ha dit al respecte el President.

En l'encontre, el president i l'alcalde també han parlat del subministrament d'aigua i del servei d'atenció mèdica d'urgència (SAMU). En aquesta línia, el President ha assegurat que s'està estudiant com millorar aquest servei a les comarques d'interior, per a donar resposta a les necessitats dels ciutadans. “Hem de buscar una solució estructural”, ha dit també.

Subir