29 de febrero de 2020 29/2/20

Onze cellers participaran a la ‘Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra’

Onze cellers participaran a la ‘Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra’ - (foto 1)

  Onze cellers de la província de Castelló han confirmat ja la seua participació en la XV edició de la Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra, que tindrà lloc els dies 19 i 20 de març a Benlloch i que s'ha presentat aquest matí al Mesó del Vi de les Festes de la Magdalena, amb la presència d'una àmplia representació de la corporació municipal de Benlloch encapçalada pel regidor de Foment, Vicent Casanova, i dels cellers participants.

  “El disseny de la Mostra d'enguany servirà per a consolidar la part específica dedicada al vi, fet que reafirma l'aposta de l'Ajuntament per impulsar els vins de la actual Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Castelló i futura Denominació d'Origen (DO)”, explica Casanova, qui assegura que “el desenvolupament de la indústria del vi a Benlloch pot convertir-lo en un motor de l'economia local”. En aquest sentit, el regidor de Foment ha explicat que en “la actualitat hi ha dos cellers que treballen ja a Benlloch, i en un futur pròxim s'espera el inicio de la actividad de tres nous”.

  De moment, els cellers que han confirmat ja la seua participació a la Mostra són Masía de la Hoya (Sogorb); Castells i Montoliu, (La Torre d'En Domènec); Barón d'Alba, Vicent Flors, El Mollet Vino y Cultura i Torregil (Les Useres); Mas de Rander i Barranc dels Cirers (Benlloch); Barranco Magro (Villahermosa del Río); Les Foes (Les Coves de Vinromà); i Ildum Vinarius (Cabanes), onze productors que tindran el seu espai a la Fireta del Vi, on estaran representats una bona part dels cellers que integren la IGP de Castelló i en la qual els cellerers participants faran un tast comentat, obert al públic assistent, sobre els nous vins produïts en els seus cellers. En concret, alguns dels nous brous que es presentaran durant la Mostra són el Blanc 2015 i el Syrah 2014 de Mas de Rander i el Gran Brut Bellmunt i Oliver d'Ildum Vinarius, segons han confirmat Juan Domingo Tárrega i Víctor Bellmunt, respectivament.

  L'acte celebrat aquest migdia al Mesó del Vi ha inclòs un tast vinícola sota el segell de Benlloch i una degustació de productes típics de la gastronomia local, com la ‘coca roja’ i el torró d'Agut, que han organitzat els alumnes del Taller d'Ocupació 'Vicultour', encarregat de dissenyar un bon grapat d'actes de l'edició d'enguany de la Mostra Belloquina.

  En la actualitat Benlloch té dos cellers al seu terme municipal i quasi el 30 % de la producció de raïm de la (IGP) Vins de la Terra de Castelló, que arriba a 800.000 quilos anuals. Per este motiu, la 'Fireta del Vi', on participen els cellers més importants de la comarca, és una de les activitats principals del programa de la Mostra Belloquina que enguany tindrà com a eix principal el món de la indumentària. La programació de la Mostra contempla dues exposicions centrades en manifestacions tèxtils. La primera està dedicada a vestits d'alta costura, on s'exhibirà una col•lecció de roba pertanyent a l'ONG Delwelde i la segona tindrà un caràcter més local i mostrarà la indumentària tradicional de l'home i de la dona de Benlloch de finals del segle XIX i principis del XX.

  A més, entre les activitats que podran gaudir els visitants de Benlloch durant eixe cap de setmana es troba la 'Fira d'oficis' que vol mostrar alguns dels treballs que es realitzaven a la localitat a finals del segle XIX i principis del XX com per exemple boixet, encordar cadires, confeccionar espardenyes d'espart, elaborar cabestres per als matxos, fer cistelles o pintar roba. Aquest xicoteta mostra compartirà espai amb les quasi cent paradetes del mercat tradicional que ompliran la plaça del Mercat i la plaça de Sant Antoni amb desenes de productes de rebosteria i alimentació, com la coca roja o el torró, de ceràmica o d'artesania, que faran de Benlloch un autèntic aparador de productes autòctons.

  La programació del cap de setmana la completa un àmplia agenda cultural amb la primera edició de l'Aplec de Danses, el concert de la Banda Amor a l'Art, l'actuació d'Urbalia Rurana, l'espectacle infantil 'Marcel el Marcià balla, balla', visites guiades i una ‘marxa cavallista’, entre d’altres activitats, que comptaran amb la participació de desenes de jubilats i pensionistes de les diferents comarques de Castelló.

  Subir