elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Monleón (EU) reclama la laïcitat com a valor públic

  El candidat autonòmic per Castelló, Jesús Monleón, assegura que defensarà a Les Corts els valors del laïcisme, com a garantia d’igualtat i llibertat entre tots els ciutadans i ciutadanes, independentment de les seues creences religioses privades. “Desgraciadament encara ens queda molt de camí per recórrer per aconseguir els estàndards europeus, però no anem a aturar-nos en la nostra defensa de la laïcitat en les administracions públiques”.

  El candidat ha recordat el cas estrella, la visita del Papa al 2010 i el paper del que va tindre el Consell en aquest esdeveniment faraonic pagat amb els diners de tots els contribuents, “al marge de l’enorme despesa econòmica que es va produir, va ser un clar exemple de vulneració del laïcisme”.

  En qüestió d’educació, Monleón ha recordat que a Castelló, al 2013, “es va barrejar a centres públics d’ensenyament a Benicarló, aspectes lúdics i religiosos el dia de la festa de Santa Catalina. També són notoris els sucosos concerts que la Conselleria d’Educació signa amb l’ensenyament privat de caràcter integrista catòlic, que segrega per sexe als seus alumnes, com a Betxí”.

  També informa que a Castelló, “existeix una plaça de cura remunerada a l’hospitall, assumpte que hem criticat en el passat, no entenem perquè diners públics han d’anar a retribuir activitats religioses. En aquest sentit, també es paga amb diners públics al sacerdot del Lledó, des de les arques municipals”.

  El cap de llista finalitza advertint que el laïcisme mai ha de ser confós amb l’anticlericalisme o una motivació religiosa, com es fa creure interessadament des de determinats sectors eclesiàstics. “El que defensem és la separació efectiva entre religió i estat, però alhora, defensem la llibertat de consciència individual com un principi irrenunciable”.

  Subir