elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Monleón: “Esquerra Unida va ser l’única força política que es va oposar al Castor”

  El cap de llista d'EUPV per Castelló, Jesús Monleón, ha anunciat que en el projecte d’Esquerra Unida per al País Valencià no caben projectes com el Castor. “Som garantia de què no es tornaran a repetir desgavells d’aquest tipus, amb instal·lacions multimilionàries, perilloses per a l’entorn i les poblacions veïnes, que acabem pagant nosaltres, els ciutadans i ciutadanes”.

  Monleón ha qüestionat el posicionament dels demés partits entorn al projecte Castor i l’ha titllat d’hipòcrita, “ara tot el món està en contra, després de demostrar-se que era un desastre mediambiental i econòmic, però al 2008, els únics que vam denunciar el que podria passar, recollint les advertències de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia i l’Ajuntament d’Alcanar vam ser nosaltres, i ens vam quedar ben sols a Les Corts. Aquesta és la veritat”.

  “El PP i el PSOE estan jugat clarament a un joc electoralista, deslligant-se del tema i presentant al contrari com l’únic culpable, tot per a no perdre vots i presentar-se com els defensors dels interessos dels veïns afectats”, assegura Monleón, “però la veritat és que cap dels dos és innocent, tots dos van impulsar aquest projecte. No valen les excuses”.

  El candidat ha recordat que la seua formació política ha treballat activament presentant documentació en Fiscalia de Castelló, però pareix que el Ministeri d’Indústria no té presa en aportar dades fonamentals per al cas, tal i com ha denunciat l’Audiència Provincial: “considerem que hi ha culpables polítics que han de pagar pel que considerem és un saqueig de les arques públiques amb premeditació i traïdoria, com si els ciutadans i ciutadanes no fórem més que vidrioles per a treure diners, el que està fent el govern no donant la documentació requerida, és evidentment protegir-se”.

  Per a finalitzar, el cap de llista anuncia que amb Esquerra Unida al govern de la Generalitat, “aquests projectes contraris a les necessitats de la gent, però molt profitós econòmicament per als grans lobbys tindran el vol molt curt, perquè no els anem a tolerar”.

  Subir