28 de febrero de 2021 28/2/21

EUPV denuncia la compra de sis vehicles per part del Consorci de Bombers

    El candidat autonòmic d'EUPV Jesús Monleón, ha denunciat la compra de sis vehicles per part del Consorci de Bombers, “cap dels quals, són vehicles d'extinció”, i afegeix, “l'anunci de la compra d'aquests vehicles ha causat indignació entre la plantilla que ve anys sol·licitant millores en el parc dels vehicles d'extinció”.

    Monleón informa que actualment el Consorci "només disposa d'un camió amb escala telescòpica" que es troba al parc de Nules. Hi ha un altre a Benicarló però està avariat des de fa anys. Imaginem-nos per un moment als complexos turístics del nord del territori, centenars d'edificis d'apartaments turístics de set o vuit plantes on es concentren centenars de milers de residents durant els mesos d'estiu. En el cas que tinguera lloc una incidència en algun d'aquests edificis i haguera que procedir al rescat de persones atrapades en el part superior, ni el parc d'Orpesa ni el de Benicarló podrien donar solució, el camió hauria de venir des de Nules, incrementant fatalment el temps de resposta".

    Per al cap de llista, es continua frivolitzant amb el Consorci des del staff tècnic i la direcció del mateix: "Aquests vehicles estan segurament destinats al trasllat dels bombers des dels parcs fins a l'Aeroport atés que aquest servei deu ser cobert pel propi consorci. Fins ara els bombers han hagut d'utilitzar els seus vehicles particulars. Evidentment per a nosaltres és més prioritària la flota de vehicles d'extinció en què les inversions s'estan realitzant amb comptagotes i que actualment presenta un estat preocupant per antiguitat o vehicles fora de servei com el camió amb escala telescòpica de Benicarló".

    Monleón insisteix en la necessitat cobrir les places existents en el Consorci per a ampliar la plantilla de bombers, "com en tantes i tantes àrees de les administracions que ha estat controlant el PP aquests anys, sobren càrrecs polítics i falten tècnics. Cal convocar concurs oposició, molta gent porta anys preparant-se per a poder entrar, amb nosaltres s'acabaran les portes B, el consorci ha de comptar amb els millors". El segon pas és la integració dels tres consorcis en un cos autonòmic i la seua divisió per àrees de gestió, tal com explica des de fa temps, “l'adequació del servei al territori, la professionalització i la millora en la formació i el material", són les línies d'actuació per al candidat autonòmic.

    Subir