elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida preguntarà a Les Corts per l’estat dels habitatges de protecció oficial de Castelló

    La diputada d'EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, assegura que té previst preguntar a la Conselleria d'Habitatge per l'estat de conservació del parc d'habitatge públic a les comarques de Castelló. “Volem saber quants habitatges dependents de l'Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) es troben en situació de ser rehabilitades, quant de temps porten en aquesta situació i quan pensa l'IVSSA escometre la seua rehabilitació”.

    La parlamentària recorda de l'existència de 35 habitatges públics de l'IVVSA a la ciutat de Castelló en situació de ser rehabilitades, “volem saber en quina condició es troba el conjunt del parc d'habitatge públic a les comarques de Castelló, volem saber si aquesta situació és generalitzada i el Consell està evitant les seues responsabilitats a un nivell major”.

    Albiol critica que la situació és més greu si cap, “perquè per a aquests habitatges no hi cap data de començament de les actuacions de rehabilitació, literalment, la Conselleria d'Habitatge les ha oblidades absolutament, la consellera haurà de donar explicacions de les causes d'aquesta desídia”.

    La representant d'esquerres recorda al govern valencià que l'accés a un habitatge digne és un dret constitucional i no una política opcional que pot ser objecte de retallades per part de les administracions públiques. “No podem tindre edificis i habitatges en mal estat quan en aquests moments milers de famílies són desnonades. La problemàtica de l'habitatge hauria de ser una prioritat i una qüestió d'estat per als nostres governants”.

    Subir