elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida denuncia "la perillositat per a la pesca i la fauna marina de les ones sòniques de les prospeccions a les Columbretes"

  Marina Albiol, diputada d'EUPV, informa que hi ha estudis científics que asseguren que les afeccions causades per l’ona de xoc sònica provocada per les prospeccions petrolíferes de Cairn Energy en les costes de Castelló tindran efectes molt negatius en la pesca i en la fauna submarina com els cetacis. “Es parla d’una intensitat de 250 decibels, quan a partir dels 180 es produeixen efectes negatius en la salut de les espècies marines”.

  La diputada exigeix al Consell que pressione al govern estatal del seu mateix partit per a que faça marxa enrere i que revoque els permisos que el govern anterior socialista va atorgar a Cairn Energy per realitzar prospeccions front a les costes Castellonenques.

  Albiol critica el doble raser del PP, “van fer de la defensa de la nostra costa una senyera contra el govern de Zapatero, però no pareixen ser tan contundents ara que es troba en la cadira presidencial el seu company Mariano Rajoy”, i afegeix, “tenim clar que els danys provocats per Cairn Enery seran els mateixos governe el PSOE o el PP, no tenim altre interès que la defensa del medi ambient i de la pesca en aquest assumpte”.

  La diputada afirma que els efectes de les prospeccions poden ser desastrosos en la pesca de les comarques del nord, “un sector afectat per una crisi crònica des de fa anys, aquestes ones sonores poden significar la mort del món pesquer per la dispersió o destrucció dels caladors de peixos ubicats en molts kilòmetres a la redona de l’epicentre de la prospecció”.

  La parlamentària també mostra la seua preocupació de la seua formació política que les prospeccions puguen afectar greument la Reserva Marina de les Illes Columbretes, “el soroll no sap de límits administratius i ens trobem davant d’un àrea protegida d’una gran riquesa biològica que cal preservar, no destruir”.

  Albiol afirma que els guanys econòmics d’una empresa privada no pot mai comportar uns danys terribles per a l’economia dels pobles pesquers del nostre litoral ni per a la fauna marina, “cal canviar les nostres prioritats en matèria energètica i anar gradualment desfent-nos de la nostra dependència dels hidrocarburs”.

  Subir