28 de febrero de 2020 28/2/20

Benlloch reivindica la música tradicional amb la celebració de la IX Mostra Folklòrica

Benlloch reivindica la música tradicional amb la celebració de la IX Mostra Folklòrica - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Benlloch reivindica la música tradicional amb la celebració de la IX Mostra Folklòrica - (foto 2)

  Benlloch acollirà el pròxim diumenge, dia 20 de març, la IX edició de la Mostra Folklòrica. Aquesta trobada de danses s'ha celebrat fins ara durant el mes de setembre i enguany és una de les novetats de la programació de Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra, que es presenta enguany amb un disseny renovat i amb una major oferta cultural i que té com a objectiu principal posar en valor els costums, tradicions i productes de la comarca.

  Aquesta edició de la Mostra comptarà amb la participació de tres grups de ball, en concret seran el Grup de Danses i Ball Pla de les Coves de Vinromà, el Grup de Folklore Aragonés 'Xinglar' i el Grup de Danses Rabalaire de Benlloch. Tots ells actuaran el diumenge 20 a partir de les 12 del migdia a l'espai reservat a l'envelat del carrer de la Llibertat. S'ha de destacar el concurs del grup de Saragossa, un dels grups més representatius i màxims exponents de la música tradicional aragonesa, i que porta ja prop de 30 anys d'estudi i recuperació del folklore aragonés.

  L'organització de la Mostra explica que “la incorporació a la programació d'aquest certamen folklòric és una manera de reivindicar la música tradicional de la comarca i consolidar l'aposta de l'Ajuntament per a realçar el paper la cultura local i comarcal durant els darrers anys i donar relleu als productes autòctons, a partir d'una tasca que mira al passat, però que també treballa pel present i pel futur de la localitat”.

  La trobada dels grups de danses és una de les activitats nova dins de la Mostra, que compartirà espai amb la 'Fireta del Vi', la 'Fira d'oficis', les 80 paradetes del mercat de productes gastronòmics i artesanals tradicionals o les diferents activitats musicals, infantils i culturals previstes i que tindran com a eix central el món de la indumentària. L'organització de la Mostra ha programat dues exposicions centrades en manifestacions tèxtils. La primera està dedicada a vestits d'alta costura, on s'exhibirà una col•lecció de roba pertanyent a l'ONG Delwelde, i la segona tindrà un caràcter més local i mostrarà la indumentària tradicional de l'home i de la dona de Benlloch de finals del segle XIX i principis del XX.

  A més, l'organització està ultimant els preparatius de la IX edició de la marxa cavallista pel terme de Benlloch que, amb un clar caràcter turístic, tindrà lloc el dissabte, dia 19, a partir de les 8 del matí, i a la que se poden inscriure els interessats a la pàgina web www.vinsdelaterra.com. Els amants dels cavalls també podran gaudir del concurs de tir i arrossegament que es celebrarà el dissabte a les 16 hores al barranc de la Font. Al mateix temps, els responsables també estan treballant en la posada en marxa d'un altra novetat respecte a altres edicions, com és l'organització de dos dinars, un per al dia 19 i un altre per al 20, que pot reservar qualsevol persona interessada, i que es realitzarà a l'envelat situat al carrer de la Llibertat.

  Subir