elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Albiol (EU) denuncia "centres de Benestar Social tancats a les comarques de Castelló"

  “Aquesta situació l'ha reconeguda la pròpia Conselleria de Benestar Social en una resposta parlamentària remesa al grup parlamentari d'EUPV”, assegura la diputada, Marina Albiol, que ha mostrat el seu rebuig i demana que es posen en marxa, “no podem tindre equipaments públics en condicions idònies que no estan funcionant perquè el Consell vol esta estalviar-se el seu manteniment. Aquesta no és una política seriosa que deixa de banda les necessitats de les persones”.

  La diputada refereix que entre els equipaments esmentats pel govern valencià es troben dos centres de menors, situats a Castelló i que segons paraules de conselleria “la reobertura dels quals no està prevista, ja que l'ocupació mitjana l'any 2013 dels centres situats en la província de Castelló va ser del 80% i amb els recursos existents s'atén la totalitat dels menors que ho precisen”.

  També s'inclou en la resposta “un habitatge tutelat per a dones en risc d'exclusió social i els seus fills i filles menors, situada a Castelló, la reobertura de la qual està pendent que finalitze el procediment per a l'adjudicació del contracte de gestió que es troba ja iniciat”.

  Per a finalitzar, la diputada, informa que també es troba tancat un centre específic per a persones amb malaltia mental, situat a Benicàssim, l'obertura del qual no s'ha produït perquè la finalització de la seua adequació va tenir lloc en 2012, coincidint amb la posada en marxa del Centre de Gran Via de Castelló, per la qual cosa la demanda de places residencials no era suficient, estant prevista la seua gestió en 2014”.

  Albiol critica el que considera arguments peregrins de la Conselleria de Benestar Social per a mantindre tancats aquests centres, “tots sabem per què aquests centres no estan operatius, per a què no costen ni un euro a les arques públiques, darrere es troben polítiques de retallades, manca de planificació i de previsió intolerables en una administració pública”.

  La parlamentària d'Esquerra Unida denuncia que es construïsquen equipaments públics amb els diners de tots els contribuents per a després deixar-los arreplegant pols i sense utilitzar. “No entenem aquesta política de retallades, exigirem l'obertura d'aquests centres per a què donen servei a la ciutadania”.

  Subir