1 de marzo de 2021 1/3/21

Compromís per Paterna presenta una moció perquè es modifique l’ordenança municipal de policia i bon govern

  • Adverteix la formació que esta ordenança utilitza termes ofensius i denigrants com anomenar a les persones amb diversitat funcional “persones físiques o intel·lectualment defectuoses”

Compromís per Paterna ha anunciat hui que presenta una moció al pròxim plenari amb la finalitat de què L’Ajuntament de Paterna es comprometa a revisar, actualitzar i millorar l’Ordenança de Policia i Bon Govern per adaptar-la a la legalitat utilitzant un llenguatge inclusiu i així ampliar els drets dels veïns i veïnes de Paterna a expressar les seues opinions. Des de la formació valencianista formulen esta proposta després de comprovar que l’ordenança en qüestió contempla autèntiques barbaritats que es troben en vigor i que queden a anys llum del temps que vivim. “L'ordenança vigent és un atac a la llibertat d'expressió dels nostres veïns i veïnes a l'altura de la famosa llei mordassa i que l'Ajuntament de Paterna no es pot permetre, ja que mitjançant aquesta ordenança els veïns i veïnes de Santa Rita es veren obligats a retirar esta passada setmana pancartes contra el tanatori”, manifesta el regidor de la formació Juanma Ramón.

Fonts de la formació valencianista mostren la seua perplexitat al trobar en l’ordenança perles com: “la prohibició de penjar cartells de qualsevol mena de les façanes i balcons dels edificis; adquirirà la condició de veí, la dona casada, no separada legalment, quan el marit siga resident a Paterna i no l’haja autoritzada expressament per escrit a residir en altre municipi; Són domiciliats (no tenen condició de veí) els espanyols menors d’edat i els estrangers que residisquen més de dos anys en el municipi”.

 “Aquests són alguns dels exemples que podem trobar a l’ordenança de Policia i bon govern i que resulten anacrònics o fins i tot il·legals, és inadmissible que a hores d’ara es mantinga este destarifo d’ordenança que, per exemple, anomena a les persones amb diversitat funcional “persones físiques o intel·lectualment defectuoses”. Una ordenança que considerem que és masclista i fins i tot vexatòria per a diversos col·lectius com són dones i estrangers”, destaquen les mateixes fonts.

Juanma Ramón destaca que, “necessiten una revisió a fons per tal d'adaptar aquesta ordenança als nous temps i que puga fer la seua funció per atendre a les necessitats de la ciutadania, que al cap i a la fi és a qui van dirigides. És un caso preocupant el d’aquesta ordenança de Policia i Bon Govern, redactada l'any 1985 i que literalment i ideològicament és un text del segle passat”.

Des de la formació valencianista indiquen per a concloure que, “demanem que l’Ajuntament de Paterna realitze un procés de Participació per tal d’actualitzar i millorar l’Ordenança de Policia i Bon Govern en la que a partir de la revisió per part dels tècnics la ciutadania de manera individual i/o a través de les associacions de Paterna puguen fer propostes de millora que siguen aprovades pels òrgans de participació corresponent abans de ser aprovades al ple”.

Subir