18 de septiembre de 2020 18/9/20

Els Reis Mags desfermen la il·lusió a Benilloba

Els Reis Mags desfermen la il·lusió a Benilloba - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Els Reis Mags desfermen la il·lusió a Benilloba - (foto 2)
  Els Reis Mags desfermen la il·lusió a Benilloba - (foto 3)
  Els Reis Mags desfermen la il·lusió a Benilloba - (foto 4)
  Els Reis Mags desfermen la il·lusió a Benilloba - (foto 5)
  Els Reis Mags desfermen la il·lusió a Benilloba - (foto 6)
  Els Reis Mags desfermen la il·lusió a Benilloba - (foto 7)

  Els Reis Mags d'Orient van arribar dimarts 5 de gener puntuals a la seua cita amb el poble de Benilloba una vegada havia caigut la nit sobre la comarca de El Comtat i ho van fer recuperant el seu itinerari tradicional, per la carretera de Cocentaina en carrossa, guiats per l'estel i flanquejats pels patges que portaven torxes per il·luminar el camí.

  Centenars de persones esperaven a l'entrada del poble l'arribada de Ses Majestats, especialment xiquets i xiquetes que no podien contenir l'emoció de veure de prop als portadors dels seus desitjos. La gentada va acompanyar la comitiva reial fins l'església, on els tres Reis de l'Orient van adorar al Nen Jesús i li van entregar els presents que li portaven, Or, Encens i Mirra.

  Una vegada complertes les seues obligacions, Ses Majestats van tenir temps per saludar els més menuts del poble i fotografiar-se amb ells, just abans de reprendre la Cavalcada amb la carrossa des d'on una pluja de regals va inundar els carrers de Benilloba.

  D'aquesta manera i fins ben entrada la vesprada, els patges reials van arribar a cada casa, ja fos per la balconada fen ús d'una escala o per la porta, en alguns casos, i van gaudir de l'hospitalitat i l'agraïment dels benillobers, que els rebien amb beguda i menjar (mistela, herbero i plis plai, principalment).

  Des de l'Ajuntament es va voler felicitar als organitzadors de l'acte, els Quintos d'enguany, que han sigut els responsables d'ajudar en tota la tasca organitzativa a Ses Majestats per a fer que la seua arribada a Benilloba fóra tot un èxit.

  Bombers

  Una dotació dels bombers del Consorci van haver de desplaçar-se a Benilloba després que un xicotet foc es declarara a un costat de la carretera. La ràpida actuació de l'Ajuntament avisant al 112 i de la dotació de la Guàrdia Civil, que havia acudit per fer-se càrrec de la seguretat de la Cavalcada, va evitar que l'incident fos més greu.

  Subir