6 de marzo de 2021 6/3/21

La biblioteca d'Orpesa facilita material didàctic als centres educatius amb el projecte ‘Maletes en valors’

La biblioteca d'Orpesa facilita material didàctic als centres educatius amb el projecte ‘Maletes en valors’ - (foto 1)
  • La Regidoria de Cultura, a través de la biblioteca municipal, prepara lots amb llibres per a aprofundir sobre temes específics com l’assetjament escolar o la diversitat

L’Ajuntament d'Orpesa, a través de la Regidoria de Cultura, ha posat en marxa el projecte ‘Maletes en valors’, una iniciativa amb la que el consistori facilita material didàctic als centres educatius perquè els seus alumnes puguen aprofundir en temes com l’assetjament escolar, la igualtat o la diversitat. La biblioteca municipal ha preparat una sèrie de lots de lectura dirigits tant als estudiants dels dos col·legis com als de l'institut perquè puguen fer ús de tots els llibres que han sigut agrupats per diferents temàtiques.

Així ho ha explicat el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, qui ha afegit que “cada temàtica inclou material de suport i una dinàmica a desenvolupar” i que aquestes maletes “s'aniran ampliant i completant amb diferents valors”. Un dels pròxims serà la conscienciació amb el medi ambient. Així, dos de les maletes (la relacionada amb l'assetjament escolar i la de la igualtat) ja estan preparades per a ‘viatjar’ als col·legis La Mediterrània i Deán Martí.

“Es tracta d'un préstec de lectura col·lectiu amb el que, a més de fomentar l'hàbit lector entre els més joves del nostre municipi, acostem la biblioteca als alumnes i als professors perquè sàpiguen que la biblioteca municipal és un recurs més i que poden aprofitar-se d'ell”, recalca Tamborero.

D’aquesta manera, ‘Maletes en valors’ es converteix en una eina educativa amb la que el departament de Cultura ofereix una varietat il·limitada de recursos bibliogràfics temàtics que tots els centres educatius poden triar, atenent les seues necessitats educatives i curriculars. Així mateix, “pretenem aconseguir que els xiquets i xiquetes siguen més independents, crítics, compromesos i responsables”.

Subir