Miércoles 19 de Septiembre de 2018

Nou govern, velles polítiques - Versos Lliures - columna de opinión - elperiodic.com

Versión Clásica
Edición Comunidad Valenciana
Columna de opinión
Versos Lliures
Versos Lliures
Por Vicent Sales

Nou govern, velles polítiques

25/10/2010
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
Vista la remodelació mampresa pel president del Govern, la setmana passada, ens adonem que per al PSOE l’important no és resoldre la crisi econòmica, sino disfressar la realitat al màxim, per minvar així la seua previssible “catàstrofe electoral” en paraules del president de Castella-La Manxa, Leopoldo Barreda.

I per a disfressar la realitat, ningú millor que Rubalcaba, el polític que més i millor ha mentit en Espanya des de fa 25 anys. Va ser el propi Rubalcaba qui va anunciar que el problema no són els quasi 5 milions d’aturats, sinó que s’ha d’explicar bé la gestió del govern socialista.

Clar com l’aigua: propaganda pura i dura.
Vorem com els hi explica la magnífica gestió al 21% de la població espanyola que viu sota el llindar de la pobresa; o al 30% que té dificutads per arribar a finals de mes; o com els mostra els “brotes verdes” als 1 de cada 4 majors de 65 anys, que ocupen les més altes taxes de pobresa relativa.

No ho dubten, coneixen a Rubalcaba si ho considera necessari, montarà una cassolada la jornada de reflexió i ací pau i allà glòria.

Feina també tindrà la nova ministra d’afers exteriors per explicar la gestió de l’exministre Moratinos. La recentment derrotada en les primàries i aspirant a candidata a la Comunitat de Madrid, Trinidad Jiménez, com a experta en fracassos se sentirà com un peixet en l’aigua en un ministeri que en els últims anys ha assolit dos fites essencials: cap país ens ha declarat la guerra i el nostre prestigi diplomàtic està a l’alçada del de Trinitat i Tobago.

I per completar la càrrega política tenim a l’experta en acumular sous a base d’acumular responsabilitats -o això diu ella- la transfuguista de Benidorm, la Sra. Leire Pajin. Esta senyora igual servix per desmontar un Ajuntament, com el de Benidorm, que per intentar desmontar un partit com el PSPV amb el seu comandament a distància des del carrer Ferraz.

Espere que el Ministeri de Sanitat puga sobreviure als 18 mesos de Pajinato que li esperen. Una vertadera llàstima donada la qualitat de la sanitat pública espanyola.

Estem en definitiva davant de la mort del zapaterisme, de la fi de la marca ZP, de l’abandonament de la política social i el retorn a la política de partit. És l’hora de salvar al PSOE, no de salvar a Espanya, i ahí estarà tota l’esquerra, des dels felipistes que han sabut esperar a vore passar el cadàver del seu enemic però acudeixen a la crida de salvació del partit, passant pels desencantats d’Esquerra Unida, que intenten recuperar el vot més radical per mantindre el seu sòl electoral, conscients de que ja fa temps que van perdre no sols el centre polític, sinó el que és pitjor, la centralitat política.

Perduda la batalla de la comunicació de la gestió, és l’hora de la propaganda política. Però … què farem amb els 5 milions d’aturats?

Comparta este artículo
Listado de comentarios

Si deseas registrar tu nombre e imagen en los comentarios haz
click aquí
 
clara
enhorabona
Gran article Vicent. Eixe Partit Socialista que ara dedica tots els seus esforços en salvarse hauria d'estar dedicant-los a salvar el país.

Pero algun es quedarà anonadat o anonadada molt pronte. Ja està bé de prendren's el pèl, hem de canviar este govern ja! pel bé de tots.
Enviado el 27/10/2010    
 
Admirada
Felicitats
Es de lo millor que he llegit desde fa molts anys. Enhorabona per ser tan clar i tan ferm.
Enviado el 25/10/2010    
 
Anonadada
Es de lo peor que he leido. Este artículo solo tiene la virtud de aclarar cuales son las preferencias políticas del autor.
Además de ser maleducado insultando.
Que Rubalcaba es un mentiroso. Eso es un insulto.
El ministerio de asuntos exteriores... Prefiero las actuaciones actuales, a las que hizo el presidente Aznar.
Y sigue insultando, despues de los insultos del alcalde de Valladolid, ahora Pajinato?.
Vicent Sales, qué llástima me dones.
Enviado el 27/10/2010    
 
Vicent Sales
Amiga Anonadada, no cal anar a Salamanca per saber quines són les meus preferències polítiques: salten a la vista. En tot cas són tan respectables com les teues.
Enhorabona perquè pel que es veu no t'han insultat mai, sino sabries distinguir un insult de allò que no ho és.
Que Rubalcaba siga un mentìròs no és un insult, és una veritat palmària (el portaveu del govern del GAL, el que no sap res del Bar Faisàn, ...)
Si un Califato és el govern d'un Califa, i un Priorato el govern d'un Prior, aleshores un Pajinato és el govern de Pajin, i això tampoc és un insult.
És una llàstima que el teu anonadament t'impedisca llegir l'article correctament.
En qualsevol cas, gràcies per intentar-ho. Pot ser al pròxim tingues més sort.
Enviado el 27/10/2010    
 
Anonadada
Gracies Vicent, por tranquilizarme y confirmarme en mis opiniones. Al terminar el comentario, pensé que tal vez haya sido un poco dura...
Yo no te he insultado. Pero tú, me has dicho en pocas palabras que soy una inculta.
Sigue insultando. Cada cual que haga lo que sepa.
Enviado el 28/10/2010    
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Con el soporte de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Aviso Legal | Política de Cookies | Publicidad | Correo: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil