Lunes 23 de Julio de 2018

La lluita dels Maulets continua - Tots a una veu - columna de opinión - elperiodic.com

Versión Clásica
Edición Comunidad Valenciana
Columna de opinión
Tots a una veu
Tots a una veu
Por Javier Navarro Andreu

La lluita dels Maulets continua

25/04/2017
1 comentario
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

El 25 d'Abril de 1707 es va produir la batalla d'Almansa dins de la Guerra de Successió. S'enfrontaven l'Archiduc Carles i Felipe d'Anjou, en l'únic objectiu de conseguir el tro d'Espanya. Entre els dos aspirants, havien grans diferències, Carles respectava els Furs del Regne de Valéncia i la nacionalitat valenciana, pero en canvi Felipe volia impondre una monarquia centralisadora de tall francés.

El Regne de Valéncia es va dividir en dos bandos: Maulets i Botiflers. Els Maulets eren els partidaris de la dinastia dels Àustria i lluitaren per la llibertat nacional valenciana i els Botiflers, eren els partidari dels Borbons, que terminaren guanynat la batalla i suprimint els nostres Furs.

310 anys despuix, els valencians seguim commemorant esta data, una data de duel, ya que va significar la supressió de les nostres llibertats com a poble. Enguany els actes s'han passat al dissabte 29 d'Abril, per un costat esta el Grup d'Acció Valencianista que convoca a les 12:30h en l'Avinguda Regne de Valéncia (Monument als Maulets), un emotiu Homenage als Maulets i a tots els patriotes valencians que nos han deixat i, per un atre costat el pancatalanisme organisa per la vesprada una manifestació, per a reclamar que es veja TV3 en el territori valencià i l'independència dels "Paisos Catalans".

La societat valenciana seguix dividida igual que en el 1707, uns recorden als Maulets i defenen l'identitat valenciana, mentres els atres manipulen l'història i seguixen estant al servici d'una força externa que no respecta les nostres llibertats, fa 310 foren els Borbons, hui són els Pujols, Mas, Puigdemont i companyia.

Comparta este artículo
Listado de comentarios

Si deseas registrar tu nombre e imagen en los comentarios haz
click aquí
 
Vigorhumus
Maulets i botiflers
Tengo entendido que maulet viene del árabe "maula" que significa: sin alcurnia, de muy bajo nivel social. Parece ser que botifler viene de "botiró" , presumido, arrogante.
Dice vd. muy bien que los maulets seguimos luchando por nuestros derechos, igual que lo hicieron los de la época. Y los botiflers, aquellos que se unieron al rey para oprimir a la clase baja, rinden vasallaje hoy a Cataluña pasando por encima de los derechos de todos los valencianos. Y así como entonces nos quitaron los fueros, hoy pretenden quitarnos nuestra lengua, nuestro himno, nuestra bandera y nuestro "derecho a decidir". Y digo derecho a decidir porque, al contrario de lo que desean para sus amos los catalanes, a los valencianos nadie nos ha preguntado nunca si queremos que nuestra bonita y dulce lengua se llame valenciano o preferimos que se llame catalán; que nuestra real senyera lleve la franja azul o preferimos que sea la misma que ellos copiaron de Aragón.
Pregunten y verán que sorpresa se llevan.
Enviado el 26/04/2017    
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Con el soporte de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Aviso Legal | Política de Cookies | Publicidad | Correo: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil