elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Pepe Pla Ros, Secretari d’Acció Electoral de Compromís per Ontinyent
La Palestra - RSS

El Compromís de Nico Calabuig, l’alternativa a la majoria absoluta

  Fa quatre anys, el col·lectiu de Compromís per Ontinyent vam fer una aposta per la renovació. Amb la participació de totes i tots, vam elegir un nou equip de persones per encapçalar el nostre projecte al servei d’Ontinyent, amb Nico Calabuig com a candidat a l’alcaldia. En aquell moment, aquell jove equip ens va contagiar l’empenta i la confiança necessària per a recuperar la il·lusió de l’electorat més fidel als valors que sempre hem representat. L’ambient emocional d’aquelles eleccions no va permetre créixer com hauríem volgut, encara que observant els resultats, vam resistir prou bé la tempesta.

  Quatre anys després, aquell jove equip ha guanyat en experiència i maduresa. Durant estos quatre anys, Compromís per Ontinyent ha sigut el grup polític que més ha treballat des de l’oposició per tal que la política municipal donara respostes a les necessitats reals d’Ontinyent. I no ho ha tingut gens fàcil, perquè fer front a una majoria absoluta tan gran és molt dificultós. Tot i això, l’equip de Nico Calabuig, amb Paloma Alberola i amb Maria Àngels Moreno, s’ha deixat la pell aportant propostes, idees i alternatives viables amb l’objectiu que l’Ajuntament treballara per tot allò que és important de veritat. Dia a dia, des del Ple Municipal, des dels carrers i al costat de les persones i entitats de la nostra ciutat.

  Fa quatre anys ja ho defensàvem, però ara és més evident encara: Ontinyent necessita un canvi a millor. La majoria absolutíssima, i de vegades absolutista, que governa l’Ajuntament ens ha deixat unes formes i una gestió molt millorables en molts aspectes.

  Un dels principals és la situació financera. Front a la tendència al sanejament econòmic que vam iniciar des de Compromís en la legislatura 2011-2015, el deute s’ha duplicat en els últims dos anys, fins a arribar als 12,3 milions d’euros, i estarem pagant-lo fins a 2042. Novament, una majoria absoluta endeuta Ontinyent sense contenció, mentre som totes i tots qui hem de pagar les conseqüències de gastar en coses innecessàries mentre s’obliden necessitats prioritàries. Un bon exemple d’açò és el malbaratament que suposa instal·lar unes escales mecàniques de 122.000€ més costos de manteniment per a pujar del Barranquet al Mercat Municipal, en un espai que ja era accessible a totes les persones a través de la rampa.

  La gestió diària també s’ha ressentit. Situacions com la vulneració de drets laborals que encara pateixen els monitors i monitores que imparteixen cursos per a més de 1.000 persones en els centres municipals és l’exemple més recent d’una deixadesa evident en la gestió. Fa un any que el govern municipal coneixia els problemes, i fins que el nostre grup no ho va denunciar al Ple no van entrar en acció. Ara, després de dos mesos, els cursos estan parats i totes aquelles solucions màgiques que el govern municipal va anunciar eren només fum per a tapar la seua ineficàcia supervisant a l’empresa que ells mateixos van contractar. Mentrestant, els esforços es centren en l’autobombo, els grans titulars i les actuacions de propaganda pagada amb diners de totes i tots, com “L’Ajuntament als barris” i tantes altres.

  La participació ciutadana a Ontinyent també està en hores baixes. Per una banda, incompleixen sistemàticament la realització de les obres votades per la ciutadania en Ontinyent Participa fa quatre i cinc anys, que són l’espai definitiu per a grans concerts i festivals, la substitució de la coberta del mercat municipal i la construcció de l’accés per a vianants de l’estació al cementeri. Per altra, cada any el programa de participació perd més força i votants, mentre el govern municipal vol fer passar per participació accions de manteniment que, com a govern, haurien d'abordar de forma sistemàtica quan van sorgint, en lloc de fer-les passar per un procés de votació per a realitzar-les.

  A pesar de totes les coses millorables que hi ha, ara mateix no hi ha altres opcions definides com a alternativa a l’actual majoria absoluta de Jorge Rodríguez. Els partits del bipartidisme de sempre ni han treballat amb la mateixa constància des de l’oposició, ni han concretat encara els seus caps de llista. I no només la capacitat de definir el primer lloc, sinó un equip cohesionat de 21 persones per a governar i representar al nostre poble.

  Davant este escenari, Compromís per Ontinyent volem fer un nou pas endavant, encapçalats pel nostre candidat a l’alcaldia, Nico Calabuig. Després d’estos 4 anys de treball intens i d’aportar alternatives en positiu, volem créixer i comptar amb la confiança de la majoria de la ciutadania. Perquè cal una altra manera de fer les coses, i donar un nou impuls a Ontinyent des d'un govern municipal on la veu de totes i tots torne a comptar per a construir el futur.

  Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
  Subir