Sábado 21 de Julio de 2018

“La margen izquierda” - La Palestra - columna de opinión - elperiodic.com

Versión Clásica
Edición Comunidad Valenciana
Columna de opinión
La Palestra
La Palestra
Adrián Sorribes - Teniente de Alcalde de Nules

“La margen izquierda”

08/02/2018
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Amb aquest títol presentaven el llibre els seus autors Joan Romero i Joaquín Azagra. Un Llibre de capçalera per a la militància de esquerres i bibliografia bàsica per als socialistes. Però aquest llibre també es un reflex de com a voltes la experiència i el treball realitzat es queda a com el títol del llibre, al marge esquerre d’aquest partit.

Joan Romero fou, a part del Secretari General del PSPV, Secretari general Tècnic del Ministeri de Educació i Conseller de Educació i Ciència de la Generalitat. Joaquín Azagra exercí la figura de Governador Civil a Castelló i fou Conseller de Administracions Publiques de la Generalitat.

Per les raons que siga, be per la mediatització de la política o el excés de focus en els primers espases, el talent de molts companys i companyes queda com un a ressenya al marge de la pagina, la marge esquerra. Moltes voltes hem lligat la notorietat de la persona amb el càrrec que ostenta o puga ostentar i no per els fets i propostes que puga aportar sense cap contraprestació.

El concepte de famílies dins del PSPV pot estar be si ens referim a alineacions ideològiques o posicions comuns front a les preguntes que ens fa la societat, però per a res mes.

Aquells que renunciem a ser apadrinats, els que ens vinculem a projectes concrets i entenem el treball coral de aquesta organització per aconseguir objectius superiors (la lluita social) moltes voltes trobem la nostra senda en aquesta marge esquerra.

Per això encara que em sume a les felicitacions als companys Evaristo Martí, Samuel Falomir i Benjamin Escriche (per cert no hi ha dones cosa que deuríem fer mirar), vull remarcar el compromís de Joan Morales com a Secretari General de la Plana Alta. La seua militància al partit, de base i sense conflicte amb la direcció (fora qui fora). Amb la arrogància de la joventut fou membre de la executiva de Joves Socialistes defensant valors republicans contraposant idees i propostes al conformisme de algun sector socialista ja anquilosat en el passat. Després de un temps macerant la seva militància al marge esquerre, hui es presenta com a militant a un procés com son les primàries per a liderar una de les comarques mes importants a la província de Castelló, es presenta i surt escollit.

Hi ha futur, joventut i experiència mes enllà de la primera plana dels diaris. Hi ha molt de partit fora dels focus del escenari principal. Tal volta no estem front el naixement de nous lideratges personals (aquest ocupen les tapes dels llibres) sinó que per comprendre el nou relat del socialisme provincial es important llegir-lo sencer, sense deixar-se res. Fins i tot les ressenyes al marge esquerre, pot ser ahi trobem coses importants per comprendre la realitat del relat.

Más Artículos de La Palestra
04/07/2018 - Robert Raga - Alcalde de Riba-roja de Túria
Los años dorados del PP en la Comunitat
 
04/07/2018 - J. Enrique Aguar - Presidente de Contigo Somos Democracia
Benimàmet debe elegir a su alcalde
 
29/06/2018 - Mariola Rocamora - Concejal de Seguridad Ciudadana de Orihuela
¡Contradicciones, no! La Ley no se puede “bordear”
 
29/06/2018 - Francesc Xavier Tro - Portaveu Compromís Benissa
Un mes del nou govern de Pedro Sánchez
 
28/06/2018 - Rafael Almagro - Concejal de Recursos Humanos de Orihuela
¡Que viva Pancho Villa!
 
26/06/2018 - Antonio Romero - Concejal de Sanidad de Nules
No volem fer política dels mosquits…
 
Comparta este artículo
No hay comentarios en el artículo

Si deseas registrar tu nombre e imagen en los comentarios haz
click aquí
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Con el soporte de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Aviso Legal | Política de Cookies | Publicidad | Correo: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil