elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jesús Salmerón
La Palestra - RSS

Carta oberta al Diputat no Adscrit Miguel Domínguez

    Senyor Domínguez:

    En primer lloc, vull dir-li que ahir vaig llegir amb estupor la columna que es va atrevir a publicar en el Llevant. No sé quant va haver de pagar per a poder menysprear tantes persones, i publicar tants comentaris homòfobs en un text tan curt.

    A mi també em preocupa en gran manera la situació de Catalunya, no li càpia dubte, però també em preocupa que persones com vosté, intolerants, retrogrades i homòfobes mostren grandària menyspreu cap a la pluralitat, diversitat i distintes sensibilitats dels valencians a qui ha de respectar i hauria de representar, en l'exercici del seu càrrec de Diputat i que amb les seues paraules estic segur que ha ofés

    M'avergonyeix profundament que algú com vostè em represente, perquè res ha danyat més la imatge de les nostres Institucions, la Comunitat Valenciana i el nostre país, que el saqueig i la corrupció dels diferents governs del PP dels quals vostè va format part.

    L'única cosa que ha demostrat amb les seues paraules és, a més d'un sectarisme ideològic ranci, caduc i irrespectuós sense cabuda alguna en una societat com la valenciana i espanyola, és un profund desconeixement dels valencians als qui ha de representar.

    Li demane encaridament que deixe d'ofendre al poble valencià i de tacar el bon nom dels Corts Valencianes com a legítima institució que representa la veu de societat oberta, diversa i plural.

    Li recorde, que estimar en llibertat és un dret i una conquesta de tota la societat, mereixedora del respecte de tots, més si cap d'un diputat com vostè, que malament que ens pese, representa la societat valenciana.

    Li recorde que hi ha un text anomenat Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides on s'articulen dos principis fonamentals que són la igualtat i la no discriminació, que vostè ha obviat en la seua columna i que constitueixen la pedra angular de la resta de normatives internacionals, i nacionals, per la qual cosa tota llei que supose un pas endavant a l'hora de combatre i eradicar la violència i la discriminació contra les persones per la seua orientació sexual i identitat de gènere, mereix el major dels respectes, ja que tot pas és poc, però tota pedra fa paret.

    Li recorde que durant molts anys Espanya va ser un País on un no podia estimar lliurement, on la llibertat sexual i la llibertat per a estimar no era plena, i qualsevol LLEI que lluite contra l'homofòbia i transfòbia i que atorgue drets a ciutadans lliures no és susceptible de crítica, sinó de reconeixement, li recorde que vam haver d'esperar moltíssims anys fins que l'Organització Mundial de la Salut va suprimir l'homosexualitat de les llistes de malalties mentals.

    Gràcies al treball cojunt de tots, es van obrir les portes de la llibertat, del dret a ser, permetent-nos poder viure lliurement la nostra sexualitat sense por a ser penalitzat per les Administracions

    Tot avanç legislatiu en la no discriminació per motius d'orientació sexual és benvingut, no és dolent i molt menys nociu com vostè assegura, el que es nociu per a la Comunitat és el saqueig al que el seu expartit on vosté era regidor, ens va condemnara la Comunitat Valenciana.

    Mentre la gent com vostè pot opinar lliurement i viure lliurement, a les persones LGTBI ens toca realitzar un inestimable treball de conscienciació, sensibilització i visibilizació, perquè se'ns reconeguen els mateixos drets que vostè té.

    Tots tenim l'obligació de seguir fent camí en pro d'una igualtat real en la Societat.

    Li demane per favor que enterre d'una vegada per sempre qualsevol rémora que supose una sort de discriminació i greuge cap a les persones LGTBI, com són les seues paraules.

    Li recorde que tenim l'obligació com a Societat de respectar la diversitat que ens envolta i de defensar el dret a ser, açò és, al fet que cadascun siga el que vulga ser sense ser coaccionat per ningú, sense que la seua llibertat, es veja retallada per la por a les represàlies, per tot aixó este ciutadà li demana que ens ajude com a Diputat de tots els valencians que és i deixe de ficar pedres al treball de tanta gent i que deixe de insultar a un dret que tant a costat aconseguir

    Malgrat que vostè va votar en contra, m'alegra que Els Corts Valencianes aprovaren Llei Integral de Reconeixement del dret a la Identitat i Expressió de Gènere a la Comunitat Valenciana, doncs suposa que no tots els Diputats dels Corts són com vostè, sinó que els Corts si que estan del costat de l'eradicació de la marginació i l'estigmatització de les persones Trans a diferencia de que vosté no vulga fer-ho

    Finalment dir-li que vostè no em representa, que m'avergonyeix profundament que vostè ocupe un escó que li pertany al poble valencià i li demane de tot cor que retire les seues paraules, lliure la seua acta i deixe que un altre valencià que no pense com vostè ocupe el seu escó a les Corts.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir