elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por José Megias Vergés
La Columna de Jomeve - RSS

L'economia a la deriva

    Tal com s'ha desenvolupat l'economia en aquestes ultimes dècades ,mes que crear riquesa a creat grans desigualtats.

    S'esta fent necessari que canviem les relacions humanes a les de garantia mútua ,em refereixo al fet que tots siguin els garants del benestar entre si.

    En la societat que vivim es premia el poder els diners i la glòria ,tot això fa que aquest tipus de recompenses creuen un alt grau d'agressivitat econòmica.

    Si els premis canviessin i s'encoratgés la garantia mútua, el canvi seria fàcil de fer i tindria un ampli suport públic. Les empreses que produeixen marques importants i venen els seus productes a preus amb grans marges , la societat les compra sense “rechistar”, no obstant això quan compren un producte ecològic o d'ús diari es queixen del preu.

    Quan l'avarícia deixa de ser la base de les relacions econòmiques, quan cadascun de nosaltres s'acontenta amb un guany raonable i no aspira a maximitzar els ingressos a costa d'uns altres, els preus dels productes descendiran gairebé al cost de la seva producció.

    Avui, el preu de molts béns i serveis és massa elevat perquè cada nexe al llarg de cadena productiva s'esforça per maximitzar el seu propi benefici.

    El fet d'exaltar els valors de la garantia mútua a les xarxes de comunicació i el discurs públic farà que les empreses incloguin el benefici públic en les seves ventes.

    Per exemple, segons un informe de la CNN, “el 30% de tot el menjar produït al món anualment es malgasta o es perd. Això és al voltant d'1,3 bilions de tones, d'acord a un nou reporti de les Organització d'Aliments i Agricultura de les Nacions Unides. Per què els països on el gana és un veritable problema no poden rebre aquest excedent?

    La resposta, en una paraula, és “interessos” i “economia voraç

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    comentarios 2 comentarios
    miguel bataller
    miguel bataller
    02/10/2014 10:10
    Molt bones reflexions José

    Y de la perdida o desperdicio de alimentos los valencianos podríamos escribir un master, ya que desde hace muchos años, cada temporada de productos citrícolas son miles las toneladas que se quedan colgando del árbol o se pudren en el suelo al no tener ni comprador ni gente que quiera cogerlas del suelo al caer, cuando se pueden coger del árbol sin doblar el espinazo. Quizás el problema sea que se producen alimentos donde no son necesarios, y hay enormes carencias de ellos donde los necesitan.

    Subir