elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Mar Traver, Secretaria de Comunicació de Podem València
En clave valenciana - RSS

Un 8M per a celebrar totes

    FOTOS
    Un 8M per a celebrar totes- (foto 1)

    Des d’Espanya s’està donant exemple a la resta d’Europa i del món estant a l’avantguarda del moviment feminista i això és deu a la gran labor que està realitzant el nostre partit amb la nostra ministra Irene Montero.

    Per molt que els mitjans, els cunyats i la desinformació et relaten el contrari, fa falta enumerar els avanços que s’estan aconseguint mitjançant la presència de Podemos al Govern central.

    Per a quan algú vos diga que no serveix per a res el ministeri d’Igualtat o que som unes bojes (abans érem bruixes) lluitant per a res.

    “Solo sí es sí”

    La primera de les mesures i que cal destacar perquè encara estem lluitant per ella és l’aprovació de la Llei orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual o la coneguda com la Ley Solo Sí es Sí.

    Aquesta norma està rebent una campanya d’assetjament per part del patriarcat que creu que la masculinitat tòxica deu continuar sent la norma, que veu que les dones avancem en drets i volem que la nostra sexualitat siga respectada i el nostre consentiment posat al centre del delicte.

    Avortament

    El passat dijous va entrar en vigor la Llei orgànica per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, de Salut Sexual i Reproductiva i d'Interrupció Voluntària de l'Embaràs. Aquesta llei elimina la necessitat de comptar amb el consentiment patern per a les menors de 16 i 17 anys que podran avortar com qualsevol dona durant les primeres 14 setmanes de gestació, estableix (establint) els hospitals públics com a centres de referència per a aquesta pràctica.

    El text recull també la creació d'un registre d'objectors de consciència per al personal sanitari (perquè per molt que ho intente vendre la dreta, els avanços són sempre en drets, no has d’avortar ni practicar avortaments si no vols) i elimina l'obligació d'informar la dona sobre les prestacions i ajudes de suport a la maternitat així com el termini de reflexió de tres dies.

    Llei Trans

    També dijous passat (quina meravella de setmana prèvia al 8M) es va aprovar definitivament la Llei per a la Igualtat Real i Efectiva de les persones Trans i per a la Garantia dels Drets de les Persones LGTBI.

    Una altra llei que permet a les persones sentir-se lliures, no haver d’esperar que un informe mèdic (el diagnòstic de disfòria de gènere, com si fora una malaltia), unes hormones o una operació determinen el teu gènere. I de nou ací un assetjament enorme, aquesta vegada per les que es diuen feministes però que no han entés el terme, feminisme no és soles nàixer dona.

    Però no oblidem l’aprovaciò récord del pressupost per a aquest any de violència masclista: 19,8M€ un 16,4% més que en 2022, l'aprovació de la Llei orgànica Integral contra el Tràfic i l'Explotació d'Éssers humans els Plans d'Acció Urgent contra el Tràfic i l'Explotació Sexual i per a l'Especial Protecció de totes les seues Víctimes, juntament amb el Pla d'Inserció Social i Laboral per a víctimes de tràfic amb finalitats d'explotació sexual i dones en contextos de prostitució o Pla Operatiu per a la Protecció dels Drets Humans de Dones i Xiquetes víctimes de Tràfic, Explotació Sexual i en Contextos de Prostitució (2022- 2026), també conegut com a "Pla Camí", la Estratègia Nacional contra les Violències Masclistes 2021-2025, o la desactivació de la taxa rosa, incloent als PGE de 2023 la baixada de l'IVA del 10 al 4% dels productes d'higiene femenina, preservatius i anticonceptius no medicinals.

    Aquestes conquestes feministes no poden parar, aquestes conquestes feministes s’estan aconseguint gràcies a dones com Irene Montero, com Pilar Lima o com vosaltres que em llegiu. El patriarcat va a caure, companyes!

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir