elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Wenceslao Alós Valls
Carta oberta a Moncofa - RSS

Canviar

    Estic en política des de fa 4 anys, encara que, al estar com a regidor tot eixe temps molta gent em veu com un polític, jo no em considere com a tal. Jo sóc un home de treballar, de no parlar massa, no sóc un polític, sóc una persona cansada de la gestió calamitosa que ha fet el Partit Socialista del seu poble. Un poble que recaptava més diners en llicencies d’obra que la mateixa Castelló i que ha acabat tenint un dels deutes, per càpita, més grans de tota la província.

    Fa 4 anys, en 2011, el Partit Popular va guanyar les eleccions, però es va quedar a 8 vots de la majoria absoluta i es va quedar a l'oposició despres del pacte PSOE – Bloc.

    En eixe pacte va primar una cosa, que no entrara a manar el PP, uns per prejudicis (el Bloc), els altres per por a què es tirara de la manta (el PSOE). Eixa va ser la prioritat, i una vegada arribat al pacte ja va donar tot igual. El partit anti-assessors va demanar una assessora, l'Assessora Política del Bloc. El PSOE es va trobar que tenia d'alcalde al seu número 4, i tot el poble vàrem vore com tots acabaven amb sou. Mentre en tots els llocs es protestava contra els sous dels polítics, un poble de 6.000 habitants, Moncofa, es convertia en un poble en què sis regidors passaven a viure exclusivament de l'ajuntament, un altre es ficava un sou de 600 euros i, tots ells, disposaven de dos assessores per a facilitar-los la feina. Aquell pacte PSOE-Bloc significava un cost d'1.000.000 d'euros per al poble de Moncofa. Avui el PSOE ja te la llista feta, i tot el poble sap que tots tindran sou. Ara ja es una cosa normal?

    Gràcies al gran esforç de tots els veïns i de tota la gent que paga els seus impostos (perquè hi ha molta gent que no pot pagar) la situació econòmica està estabilitzada, però continuem tenint un deute bestial. Tinguem en conter que a la vegada que el gaste en sous de la corporació es doblava, també s'ha doblat la recaptació per IBI, que ha passat de 2,5 milions d’euros a més de 5.

    Jo, ara, acabe la legislatura amb la mateixa il·lusió que la vaig començar, no pels avanços realitzats estos últims 4 anys, sinó per l'esperança de què l'inici del fi estiga prop. En unes setmanes seran les eleccions i en elles votarem tots els veïns, decidirem que és el que volem per Moncofa. Els veïns decidirem si volem que continue manant una persona que impose o una altra que dialoga. Si els veïns volem que pugen els impostos o que baixen. Si els veïns volen 1 milió en sous i seguretat social per a regidors o si amb molt menys es suficient.

    Jo, per supost, m'inclinaré pel canvi, i espere que molts veïns ho facen, no sols votants del Partit Popular, sinó tots els que desitgen que es canvie la forma de fer les coses a Moncofa.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir