Miércoles 18 de Julio de 2018

780 euros totes les dies - Carta oberta a Moncofa - columna de opinión - elperiodic.com

Versión Clásica
Edición Comunidad Valenciana
Columna de opinión
Carta oberta a Moncofa
Carta oberta a Moncofa
Por Wenceslao Alós Valls

780 euros totes les dies

28/12/2015
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

No es tracta d’un premi de la loteria, no; ni d’una renda vitalícia, no. És el que paguem al dia pels interessos del deute generat durant els anys passats. És la quantitat que haurem de pagar en el 2016 pels préstecs que té sol·licitat l’Ajuntament de Moncofa. Préstecs originats en part pel deute descomunal amb proveïdors que es va generar quan Moncofa era el poble més ric de la província i, en part, pel préstec de la depuradora, el conveni de la qual es va firmar també en època socialista.

Si Moncofa concedia més llicències d’obra que cap poble de la província, si Moncofa urbanitzava i rebia diners per la mal venda de solars de l’Ajuntament (quasi no en tenim cap), ¿com és possible que estem en esta situació? La resposta és clara: una malíssima gestió. Una gestió amb una despesa descontrolada i uns ingressos tampoc supervisats.

A esta és una situació complicada li haurem d’afegir, entre altres coses, els milions que haurem de pagar per a acabar el Belcaire Sud, obres pendents en la xarxa de clavegueram valorades en 13 milions d'euros, o el pagament milionari durant vint-i-cinc anys que tenim firmat per la dessaladora.

La situació és complicada però podem i eixirem avant. És intenció nostra controlar la despesa el màxim possible però sense renunciar a cap ajuda o subvenció de la qual ens puguem beneficiar. Gastarem el menys que puguem però sense abandonar els nostres carrers, els nostres parcs, ni els nostres veïns. Ens devem a la gent i per la gent estem treballant; l’ocupació és escassa i per això hem pressupostat un taller d’ocupació, per a poder sol·licitar-lo, que serà el primer que se sol·licite per part de l’Ajuntament de Moncofa.

Són dies d’alegria i amb alegria hem d’afrontar el futur però també hem de ser coneixedors de la realitat; el nostre deure és que tot el món sàpia quina és la situació, perquè entre tots puguem solucionar-la, ja que nosaltres no som cap altra cosa que els representants de tots.

Wenceslao Alós Valls


Comparta este artículo
No hay comentarios en el artículo

Si deseas registrar tu nombre e imagen en los comentarios haz
click aquí
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Con el soporte de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Aviso Legal | Política de Cookies | Publicidad | Correo: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil