Viernes 20 de Julio de 2018

Vítol a Sant Antoni - L´opinió d´un alcorí - columna de opinión - elperiodic.com

Versión Clásica
Edición Comunidad Valenciana
Columna de opinión
L´opinió d´un alcorí
L´opinió d´un alcorí
Por Samuel Falomir Sancho

Vítol a Sant Antoni

22/01/2013
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Aquest dissabte el poble de l'Alcora vàrem gaudir, com marca la nostra tradició, la festivitat de Sant Antoni, però amb les nostres singularitats. Sens dubte aquesta festivitat no seria el mateix sense la Matxà i la Recua Arriera. Son per aquests motius pel qual des de l’Ajuntament de l’Alcora s’ha demanat per segona vegada a la Conselleria de Cultura que declare aquesta festa Be d’Interés Cultural. Sabem que en molts pobles es celebra aquesta festivitat, però per a nosaltres, cap localitat compta amb aquestes singularitats que fa la nostra festa més atractiva que la de la resta de municipis de la província de Castelló.

El PSPV-PSOE de l’Alcora vàrem proposar que l’ajuntament organitzaré aquesta festivitat, ja que no podem permetre que la crisis econòmica també acabe amb les nostres costums i tradicions. Recordem als nostres avantpassats que amb els seus “burros i machos” anaven a vendre la ceràmica que feien en la reial Fàbrica del Compte d’Aranda.

Personalment puc dir que ha sigut molt emocionant poder ser Clavari d’aquesta festivitat. Tal vegada, tenia un poc de por per caure del “macho”, però estic segur que sempre recordaré amb emoció aquesta festivitat. També vull donar les gràcies des d’aquestes línies a tots els membres de la Recua Arriera, pel tracte tan meravellós que varen tenir amb tots nosaltres. La veritat es que en tot moment es van preocupar de nosaltres, salvaguardant tots els detalls per a que la festivitat es duguera a terme el millor possible.

Finalment m’agradarie destacar la cordialitat que hem tingut tots els grups polítics per a dur endavant aquesta festivitat. Tots volíem que el poble de l’Alcora no es quedara sense aquesta festa, i estic orgullós que tots els grups polítics en representació municipal hem aconseguit entre tots que la festa fora una èxit.

Samuel Falomir Sancho
Portavoz del GMS
Ayuntamiento de l´Alcora


Más Artículos de L´opinió d´un alcorí
Comparta este artículo
No hay comentarios en el artículo

Si deseas registrar tu nombre e imagen en los comentarios haz
click aquí
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Publicidad
Con el soporte de:
GV Conselleria Educació

RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Aviso Legal | Política de Cookies | Publicidad | Correo: valenciaARelperiodicPUNcom

 
Versión Móvil