elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Samuel Falomir Sancho
L´opinió d´un alcorí - RSS

Vítol a Sant Antoni

    Aquest dissabte el poble de l'Alcora vàrem gaudir, com marca la nostra tradició, la festivitat de Sant Antoni, però amb les nostres singularitats. Sens dubte aquesta festivitat no seria el mateix sense la Matxà i la Recua Arriera. Son per aquests motius pel qual des de l’Ajuntament de l’Alcora s’ha demanat per segona vegada a la Conselleria de Cultura que declare aquesta festa Be d’Interés Cultural. Sabem que en molts pobles es celebra aquesta festivitat, però per a nosaltres, cap localitat compta amb aquestes singularitats que fa la nostra festa més atractiva que la de la resta de municipis de la província de Castelló.

    El PSPV-PSOE de l’Alcora vàrem proposar que l’ajuntament organitzaré aquesta festivitat, ja que no podem permetre que la crisis econòmica també acabe amb les nostres costums i tradicions. Recordem als nostres avantpassats que amb els seus “burros i machos” anaven a vendre la ceràmica que feien en la reial Fàbrica del Compte d’Aranda.

    Personalment puc dir que ha sigut molt emocionant poder ser Clavari d’aquesta festivitat. Tal vegada, tenia un poc de por per caure del “macho”, però estic segur que sempre recordaré amb emoció aquesta festivitat. També vull donar les gràcies des d’aquestes línies a tots els membres de la Recua Arriera, pel tracte tan meravellós que varen tenir amb tots nosaltres. La veritat es que en tot moment es van preocupar de nosaltres, salvaguardant tots els detalls per a que la festivitat es duguera a terme el millor possible.

    Finalment m’agradarie destacar la cordialitat que hem tingut tots els grups polítics per a dur endavant aquesta festivitat. Tots volíem que el poble de l’Alcora no es quedara sense aquesta festa, i estic orgullós que tots els grups polítics en representació municipal hem aconseguit entre tots que la festa fora una èxit.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir