elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ximo Puig serà el primer President de la Generalitat en la tribuna de l’Entrada de Moros i Cristians

Ximo Puig serà el primer President de la Generalitat en la tribuna de l’Entrada de Moros i Cristians

  Ximo Puig serà aquest divendres el primer President de la Generalitat Valenciana en seure a la tribuna de l’Entrada Morocristiana d’Ontinyent en la història de la democràcia. Si bé altres presidents autonòmics han acudit a altres actes o fins i tot han eixit a desfilar a l’Entrada, mai s’havia contat amb el president autonòmic a la tribuna d’autoritats, segons confirmava el Cronista Oficial de la Ciutat, Alfred Bernabeu. Cal apuntar que Puig, que presidirà l’entrada junt a l’alcalde de la ciutat i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, és un gran seguidor de les festes d’Ontinyent, a les que acudia com a Secretari General dels Socialistes Valencians en 2012, 2013 i 2014.

  A més dels dos màxims responsables de les principals institucions públiques valencianes, l’Entrada comptarà enguany amb tot un seguit d’alts càrrecs del món polític i empresarial que ja han confirmat la seua assistència: des de la Generalitat Valenciana, és el cas de la Consellera de Sanitat, Carmen Montón i el Conseller d’Economia, Rafael Climent; El Secretaris Autonòmics d’Educació (Miquel Soler), Agricultura (Francisco Rodríguez Mulero) i Medi Ambient (Julià Àlvaro), a més de l’ontinyentina Rebeca Torró, Directora General d’Habitatge.

  També estaran presents el Diputat a Corts Generals per Compromís Joan Baldoví, el Diputat Provincial de Cultura, Xavier Rius, i destacats alcaldes de les comarques centrals, com Antoni Francés (Alcoi), Diana Morant (Gandia), Xàtiva (Roger Cerdà) o Dènia (Vicente Grimalt), a més d’alcaldes i regidors de la pràctica totalitat dels municipis de La Vall d’Albaida.

  Des del món empresarial destaquen noms com els de Salvador Navarro, President de la Confederació Empresarial Valenciana i Vicepresident de CEPYME; Francisco Zamora, President de la Federació Valenciana d’Empresaris de la Construcció; el President d’Ateval-CV León Grau; el President de FENIE (Federació Nacional d’Empresaris d’Instalacions Elèctriques i Telecomunicacions d’Espanya) Jaume Fornes, i la Directora General de FENIE Energia, Isabel Reija.

  Des de La Vall d’Albaida destaca la presència del President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, el President i el Secretari de la Confederació Empresarial de La Vall d’Albaida (COEVAL), Rafael Pla i Vicente Donat; o el President d’Ateval-Vall d’Albaida, Càndid Penalba. Així mateix, han confirmat l’assistència de representants de les Forces i Cossos de Seguretat, del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, i de les distintes associacions veïnals d’Ontinyent.

  Subir