elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La xarxa Wi-Fi Ontinyent Obert acumula prop de 17.000 usuaris diferents al seu últim semestre de funcionament

La xarxa Wi-Fi Ontinyent Obert acumula prop de 17.000 usuaris diferents al seu últim semestre de funcionament
  • La Plaça de la Concepció és el punt amb més usuaris i amb una major mitjana de connexions simultànies

  • L’Alcalde d’Ontinyent destaca que “oferir als ciutadans accés gratuït obri les portes de la xarxa a tots i totes”

Ontinyent és ja una ciutat plenament connectada a la xarxa. Així ho demostra la xifra de 17.000 adreces IP (Internet Protocol) assolida durant els últims 6 mesos als diferents espais públics de la ciutat que compten amb accés a internet gratuït gràcies a la posada en marxa de la Xarxa Wi-Fi Ontinyent a iniciativa del Govern d’Ontinyent. Des de desembre fins a hui, la Plaça de la Concepció ha registrat 5820 usuaris únics, el Parc del Mestre Ferrero 5090, el Poliesportiu 3250, i el Parc de Sant Rafel 1900, mentre que la Plaça del Barranquet, on es va posar en marxa el sistema el passat mes de febrer, acumula des d’aleshores 1930 usuaris diferents.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez incidia en “la ferma aposta” del Govern d’Ontinyent en general i seua pròpia en particular per fer accessibles als ciutadans i ciutadanes les noves ferramentes de la informació i la comunicació: “oferir als ciutadans la possibilitat d’accés a internet gratuït obri les portes de la xarxa a gent que ara pot estar passant per dificultats econòmiques”, destacava. L’Alcalde d’Ontinyent afegia que “creguem fermament en el potencial d’internet com a generador d’activitat econòmica”, i en aquest sentit des del Govern d’Ontinyent volem donar als emprenedors facilitats perquè desenvolupen les seues activitats professionals per internet amb el menor cost possible.

La implantació de la xarxa wi-fi d’Ontinyent s’ha fet per part d’una empresa local, mitjançant el sistema WIMAX, consistent en una connexió bàsica en ample de banda, on qualsevol ciutadà es pot connectar a internet des d’ordinadors portàtils, telèfons mòbils o qualsevol dispositiu electrònic. El temps de connexió es d’una hora, acabada la qual l’usuari tindrà l’obligació tornar a accedir al sistema. Una vegada verificat el sistema per part dels tècnics, els veïns tenen accés a internet lliure i gratuït a través dels seus dispositius. Segons les dades facilitades per l’empresa, el lloc amb major quantitat de connexions simultànies és la Plaça de la Concepció, amb una mitjana de 4 persones connectades en tot moment simultàniament, i prop del doble durant les hores de dia. Els màxims assolits quant a connexions simultànies en aquest punt ha arribat als 40 usuaris diferents connectats de manera simultània.

Cal recordar que la xarxa Wi-Fi Ontinyent Obert s’afegeix a altres iniciatives del Govern d’Ontinyent vinculades a les noves tecnologies, com ara el programa Govern Obert de comunicació amb els veïns mitjançant les xarxes socials; l’Oficina Virtual, des d’on es poden fer gestions administratives on-line, o la Tenda Virtual, on es venen productes donats de baixa a l’inventari municipal, entre d’altres.

Subir