29 de noviembre de 2020 29/11/20

Veïns i visitants d’Ontinyent ja poden pagar la zona blava des del mòbil

Veïns i visitants d’Ontinyent ja poden pagar la zona blava des del mòbil - (foto 1)

  Des d'esta setmana, veïns i visitants d’Ontinyent tenen l'opció de pagar i renovar l'aparcament en l'ORA a través del telèfon mòbil. El regidor de Modernització, Joan Sanchis, i la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, presentaven el nou mètode per a estacionar en els carrers, un nou servei sense cost per al consistori en haver estat inclosa entre les millores acordades amb l’empresa adjudicatària de cara a la pròrroga fins a 2019 que va aprovar el ple municipal el passat mes d’octubre.

  Tudi Guillem assenyalava que “es tracta d'un mètode segur, còmode i ràpid per a estacionar en la ciutat”, explicava la regidora. Açò serà possible mitjançant l’aplicació gratuïta Telpark, una APP amb un senzill funcionament que apareix explicat en els 28 punts de pagament físic existents a la ciutat, als que ja no serà imprescindible acudir per pagar la zona blava gràcies a esta nova tecnologia.

  Després de descarregar l’APP en el telèfon mòbil i el pertinent registre de dades, inclosa la matrícula del vehicle, ja és possible utilitzar-la. Disponible per a IOS i Android, permetrà també ampliar el temps d'estacionament còmodament, sense necessitat d'acudir al vehicle a col·locar el tiquet. La renovació des del mòbil s'autoritzarà per a mantenir el cotxe aparcat fins a un màxim de dues hores. Per a açò, l'empresa concessionària d'aquest servei ha actualitzat totes els seus PDA’s a Ontinyent. D'aquesta forma, els seus controladors, quan observen un vehicle sense tiquet, podran comprovar en segons si el seu propietari ha realitzat el pagament amb Telpark o no. La pròpia aplicació, a més, advertirà a l’usuari de la caducitat del seu ticket.

  El sistema redueix també el consum de paper, i funciona ja amb notable èxit a Madrid, València i altres ciutats espanyoles, on gràcies a aquest sistema s’han posat en marxa altres iniciatives, com el pagament de minuts als clients per part de comerços i restaurants.

  El regidor de Mondernització, Joan Sanchis, afegia que amb la implantació d’esta aplicació “l’Ajuntament fa un pas més en la modernització i utilització de les noves tecnologies, una línia en la que anem a seguir treballant i al marc de la qual, i ja de cara a 2016, posarem en marxa altres novetats com la implantació de l’expedient electrònic, que també suposarà un augment de la comoditat per als veïns i veïnes, un estalvi de paper i una millora de l’agilitat administrativa”, destacava.

  Subir