elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La UNED Sènior amplia l’oferta educativa d’Ontinyent per a majors de 55 anys

La UNED Sènior amplia l’oferta educativa d’Ontinyent per a majors de 55 anys
  MÁS FOTOS
  La UNED Sènior amplia l’oferta educativa d’Ontinyent per a majors de 55 anys - (foto 2)

  Ontinyent acollirà el nou programa formatiu de la UNED per a majors de 55 anys, UNED Sènior, ampliant així l’oferta formativa de la ciutat. Tal com ha destacat el regidor d’Educació, de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, “volem fer d’Ontinyent una ciutat educadora, bolcada per l’educació”, i aquest nou programa és “una mostra més de la implicació de la UNED amb la nostra ciutat”, ha afegit.

  En aquest primer curs en què s’implantarà, UNED Sènior constarà de tres blocs formatius: literatura, història de l’art i informàtica. Cadascun dels tres blocs té un preu de 75€, i consistirà en 30 hores lectives a més de comptar amb excursions i activitats d’altres tipus. Els alumnes hauran de tindre més de 55 anys, independentment de la formació acadèmica que ostenten. El programa va dirigit a persones amb “sensibilitat cap a la cultura, cap a l’educació com element de creixement personal, per a recuperar moltes de les coses que li haguera agradat fer quan era jove, que no ha pogut fer”, o per a gent que “simplement vol continuar en la seua progressió educativa”, ha explicat Javier Paniagua, director de la UNED Alzira-Valencia, qui també ha agraït el “gran esforç” que està fent l’Ajuntament d’Ontinyent per “dotar la ciutat d’una gran oferta en educació”.

  El centre de la UNED Alzira-Valencia ‘Francisco Tomás y Valiente’, que és l’encarregat de l’extensió d’Ontinyent, és el segon amb més alumnes de tot l’Estat Espanyol i ofereix totes les titulacions que s’imparteixen en la universitat. L’extensió d’Ontinyent compleix enguany 25 anys de trajectòria en l’ensenyament a la capital de la Vall d’Albaida.

  Aquesta iniciativa de la UNED ja s’ha posat en marxa en altres ciutats de l’Estat, en vistes de l’envelliment progressiu de la nostra societat i de la creixent demanda d’ensenyament per a persones majors. La Universitat de València, al seu Campus d’Ontinyent, ja havia iniciat un camí semblant amb el programa Unimajors per a majors de 50 anys, que enguany, donat el seu èxit, s’ha ampliat fins als majors de 30 i ha passat a dir-se Unisocietat.

  Subir