7 de marzo de 2021 7/3/21

Els televisius "Yunke" i Pepe Viyuela encapçalen el cartell del VI Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent

Els televisius "Yunke" i Pepe Viyuela encapçalen el cartell del VI Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Els televisius "Yunke" i Pepe Viyuela encapçalen el cartell del VI Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent - (foto 2)

  "Yunke", un dels mags espanyols de més prestigi internacional, i el conegut actor i humorista Pepe Viyuela encapçalen el cartell del VI Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent, que des del 23 de desembre i fins al 3 de gener oferirà un total de 11 espectacles de màgia, equilibrisme, malabars, jocs interactius i humor en 8 escenaris urbans per tots els barris.

  L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, que presentava hui el festival junt a la seua coordinadora, la regidora Sayo Gandia, destacava que el Festival de Circ i Teatre, inclòs dins la campanya de Nadal Ontinyent Il·lusiona, "no sols està consolidat, sinó que podem dir que els menuts i les seues famílies no entendrien estes dates a la ciutat sense aquesta oferta. Amb el Festival tindrem cultura de primera qualitat i gratuïta als carrers, que se suma a una oferta comercial que supera en densitat a la d'altres municipis i que a més ofereix sorteigs i promocions; i una oferta gastronòmica ampla, variada i reconeguda. Enguany a més disposem autobusos gratuïts en 3 rutes per la comarca, així que no hi ha excuses per no gaudir dels nadals a Ontinyent", destacava.

  La regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, coordinadora del Festival, donava detalls sobre els diferents espectacles que es posaran en escena en espais com el Parc de Benarrai, les Places de la Concepció, Coronació, Sant Domingo, Vicent Andrés Estelles i Pere IV, el Teatre Echegaray o enguany, per primera volta, el nou parking de l'Avinguda de Sant Francesc, lloc on es durà a terme l'espectacle inaugural a càrrec del mag "Yunke". Aquest mag, col·laborador habitual del programa "El Hormiguero" d'Antena 3, i subcampió en el Campionat Mundial de Magia de Lisboa, s'enfrontarà a situacions de risc i perill amb "Atzar o Destí", un espectacular número d'escapisme que sorprendrà als espectadors que acudisquen el 23 de desembre a les 19:30 hores. Sayo Gandia explicava que "enguany l'espectacle inaugural requereix per les seues característiques d'un espai de més dimensions que la Plaça Major, animem a totes i tots a no perdre-s'ho perque va a ser realment espectacular", avançava.

  Prèviament, el mateix dia 23 a les 11:00 hores haurà tingut un xicotet avanç al passeig Benarrai especialment pensat per als menuts de 0 a 8 anys: "Petit circ" que constarà de 2 activitats complementàries. La primera amb la companyia "El pájaro carpintero", amb un espai d'experimentació de més de 200 m2 amb diferents ambients de joc lliure. Per complementar esta activitat a les 12:00 s'oferirà un espectacle davant del domo de Benarrai per a totes les edats, "Clown en família" amb Pasquale Bergamotto, que barreja humor, fantasia i joc.

  Dimarts 26 de desembre a les 18:00h, el Festival es desplaça al barri del Llombo, a la Plaça de la Coronació, on amb Imagina Circo es podrà gaudir d'uns personatges que ompliran de color i fantasia l'espai escènic. El dimecres 27 i dijous 28 el festival arriba al Poble nou, a la plaça de Sant Domingo amb una proposta diferent: Un teatre de funàmbuls amb una carpa amb capacitat per a només 120 persones però que comptarà amb 6 sessions. Les entrades gratuïtes s'arreplegaran des del primer dia d'inici del Festival al punt d'informació del mateix. El dia 28 per la vesprada el Festival es trasllada al parc Vicent Andrés Estellés amb l'actuació de la companyia Circ Pànic. Amb l'espectacle "l'home que perdia els botons", l'artista demostrarà la seua habilitat i destresa amb la perxa xinesa. Un espectacle per a públic de totes les edats on es barregen l'emoció i la reflexió, en el que es combinen tècniques del circ i de la dansa amb la música en directe.

  El dia 29, al barri de Sant Rafel, a la plaça de Pere IV a les 12:00h es podrà gaudir de l'espectacle "Els secrets de Mr. Stromboli", un firaire molt especial, venedor d'elixirs miraculosos que recorre pobles i fires presentant els seus invents i fenòmens. Sayo Gandia explicava que per la vesprada d'eixe dia arribarà l'únic espectacle a teatre i de pagament, "però a un preu assequible de 10 euros en entrada anticipada, per gaudir al Teatre Echegaray d'un actor tan conegut i volgut com Pepe Viyuela, que ens portarà el seu espectacle 'Encerrona', amb el que ha recorregut tota Espanya amb molt d'èxit".

  El Festival descansa per deixar pas al cap d'any infantil, l'arribada del carter reial i la carrera solidària Sant Silvestre que tindran lloc el dia 30 de desembre, per a tornar el dia 3 i tancar l'edició amb 4 propostes d'artistes itinerants: teatre, música, clown i màgia es combinaran als quatre escenaris ubicats a la Plaça de la Concepció i inici del carrer Gomis. Sessions de microespectacles on podrem gaudir del Mag Aparici, Decopivolta teatre, Pepa Cases i los Chimichangs.

  Subir